Συνάντηση Οζερσάι – Γενικού Διευθυντή ΤΡΑΟ για φυσικό αέριο

Γίνονται βήματα για να μην παραβιασθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τ/κ «λαού», ανέφερε ο Οζερσάι

Θα συνεχίσουμε χωρίς να δειλιάσουμε να κάνουμε βήματα για να μην παραβιασθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τ/κ «λαού» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κουντρέτ Οζερσάι, μετά τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον Γενικό Διευθυντή της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ), Μελίχ Μπιλγκίν.  

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η συζήτηση έγινε χθες μετά τη συνάντηση του «υπεξ» με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και οι κ. Οζερσάι και Μπιλγκίν συζήτησαν για τις έρευνες για το φυσικό αέριο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

 

Αξιολόγησαν, είπε, τις αδειοδοτήσεις που χορήγησαν ή θα χορηγήσουν από δω και πέρα στην ΤΡΑΟ ως «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, για διεξαγωγή ερευνών, το πρόγραμμα γεωτρήσεων της εταιρείας και τις αναλύσεις με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν από τις έρευνας της εταιρείας μέχρι σήμερα.  

«Προωθούμε τα έργα μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για να υλοποιήσουμε στην πράξη τα δικαιώματά μας που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Η προσέγγιση αυτή δεν αποκλείει τη συνεργασία με τους Ε/κ, οι οποίοι είναι ο άλλος εταίρος στα αποθέματα φυσικού αερίου».  

Προτιμά, είπε, τη συνεργασία Τ/κ και Ε/κ σε αυτό τον τομέα ακόμα και χωρίς λύση του Κυπριακού. Είναι έγκυρη, συνέχισε, η πρόταση των Τ/κ για συνεργασία ωστόσο εάν δεν προσεγγίσουν αυτή τη συνεργασία οι Ε/κ «δεν μπορούμε να καθίσουμε και να περιμένουμε, να μην κάνουμε τίποτα, δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές».

 

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα βήματά μας χωρίς δισταγμό, ώστε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού σε αυτόν τον τομέα», κατέληξε.  

9