Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΟΙΚ: Οι αγορές δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία

Offsite Team -
02.02.2021

ΥΠΟΙΚ: Οι αγορές δείχνουν εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία

Thumbnail
Παρά την πανδημία

Εξαιρετικά πετυχημένη χαρακτηρίζει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης την σημερινή έκδοση 5τους ομολόγου ύψους €1 δισεκατομμυρίου ευρώ, η οποία συγκέντρωσε την χαμηλότερη ιστορικά απόδοση σε ομόλογο 5ετούς διάρκειας, που εκτιμάται να κυμανθεί στο 0,05% με 0,06%.

>>>> Οι δράσεις για να ανοίξει ξανά ο τουρισμός-Κίνητρα & για ύπαιθρο

 Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Πετρίδης ανέδειξε το ότι η έκδοση συγκέντρωσε «το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει επιτευχθεί ποτέ για 5ετή διάρκεια στην Κυπριακή Δημοκρατία» και ότι η έκδοση υπερκαλύφθηκε οκτώ φορές, αφού λήφθηκαν προσφορές ύψους €8 δις έναντι €1 δις που ήταν το ανακοινωθέν ποσό.

«Γεγονός που, σε συνδυασμό με την ενδεικτική απόδοση, δείχνει ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή οικονομική κατάσταση, λόγω της πανδημίας, οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυπριακή οικονομία και στις πολιτικές της», αναφέρει ο κ. Πετρίδης.

Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ακόμη πως «σε μια εποχή που η κρίση έχει επηρεάσει σοβαρά μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας, η έκδοση αυτού του ομολόγου ενισχύει τη ρευστότητα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας».

«Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης ήταν, και παραμένει, να διασφαλίσει τα απαραίτητα πυρομαχικά, τα οποία θα μας επιτρέψουν να στηρίξουμε το κράτος πρόνοιας και το σύστημα υγείας μέχρι να ανακάμψει η οικονομία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη δημοσιονομική βιωσιμότητα», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Home