Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εντός των ημερών ανακοινώνεται η πρόταση ΥΠΑΝ για εξετάσεις Τετραμήνων

Offsite Team -
24.04.2023

Εντός των ημερών ανακοινώνεται η πρόταση ΥΠΑΝ για εξετάσεις Τετραμήνων

Συναντήθηκε με Καρογιάν η υπουργός Παιδείας και αντάλλαξαν απόψεις

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης – Συνεργασία Μάριο Καρογιάν είχε την Δευτέρα (24/4) η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για σωρεία θεμάτων που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου και η Υπουργός έκανε ενημέρωση για τις προτεραιότητες του Υπουργείου στις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα των τετραμήνων, της ψηφιοποίησης της εκπαίδευσης, της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, το ενιαίο ολοήμερο σχολείο και η προδημοτική εκπαίδευση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ειδική εκπαίδευση και την τεχνική εκπαίδευση, ενώ βαρύτητα δόθηκε και στα θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία, ως μέτρο γενικότερου προγραμματισμού της αγοράς εργασίας και της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Επιπλέον, έγινε αναφορά για το πρόγραμμα «PEDIA», που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και συμπεριλαμβάνει θέματα περιβάλλοντος και καλύτερου ελέγχου των κλιματικών συνθηκών, εντός των τάξεων.

Περαιτέρω συζητήθηκαν θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπήρξε κοινή αντίληψη στην ανάγκη αξιοποίησης της, ως εργαλείο προώθησης της χώρας, αλλά κάτω από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, που θα επιτρέψει την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη των υφιστάμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο Μάριος Καρογιάν ανέφερε πως «πιστεύουμε πως μέσα από ένα διάλογο, που έχει εγκαινιάσει με τους εμπλεκόμενους φορείς, τα κόμματα και με όσους έχουν εμπλοκή στα θέματα παιδείας, θα προκύψουν θετικά ζητήματα. Είναι γνώστης των θεμάτων της, έχει κατάρτιση και αντίληψη των ζητημάτων και μέσα από τις προσεγγίσεις και τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα, δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως μέσα από τις συναινέσεις και συνθέσεις θα γίνουν τα επόμενα ουσιαστικά βήματα για τα θέματα που αφορούν τα παιδιά μας». 

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στο θέμα των Τετραμήνων τόνισε ότι «είμαστε σε διαδικασία διαλόγου με τους συνεργάτες μας και εντός των επόμενων ημερών θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το νέο σχήμα που θα προτείνουμε στη Βουλή, έτσι ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να έχουμε ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή και της μαθήτριας για την μέση εκπαίδευση, που να επιτρέπει στους μαθητές να αναδείξουν τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους χωρίς να τους ταλαιπωρούν άδικα και διατηρώντας την αξιοπιστία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την εγκυρότητα των μεθοδολογιών και να είναι στηριγμένο σε βασικές παιδαγωγικές αρχές».

Home