Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαθητές: Eπιτυχία το Door to Door του Καρούσου - Το επεκτείνει ο Βαφεάδης

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
23.03.2023

Μαθητές: Eπιτυχία το Door to Door του Καρούσου - Το επεκτείνει ο Βαφεάδης

Θέλουν να διπλασιάσουν τα σχολεία στο πρόγραμμα - Δυσκολεύονται να βρουν οδηγούς λεωφορείων

Επιτυχημένο χαρακτηρίζεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα -για τα κυπριακά δεδομένα- της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με λεωφορεία τα οποία τους παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους.

Το Door to Door τέθηκε σε εφαρμογή τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της θητείας του τέως υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου και φαίνεται ότ όχι μόνο υιοθετεί ο νέος υπουργός Αλέξης Βαφεάδης αλλά ετοιμάζεται να το επεκτείνει.

Όπως ανέφερε στην OffsiteNews αρμόδια πηγή από το υπουργείο Μεταφορών την φετινή χρονιά εξυπηρετούνται μέσω του Door to Door 320 μαθητές το πρωί και το μεσημέρι. Δηλαδή, 320 παιδιά παραλαμβάνονται από το σπίτι τους το πρωί και μεταφέρονται στο σχολείο και το μεσημέρι μεταφέρονται πίσω στο σπίτι τους. 

Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι να αυξηθούν τα σχολεία που είναι στο πρόγραμμα ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι μαθητές. Συγκεκριμένα υπάρχει ο στόχος από 13, να γίνουν 26, ωστόσο, αυτό θα γίνει σταδιακά. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο τον Σεπτέμβριο τα σχολεία που είναι στο πρόγραμμα να γίνουν 20 και στη συνέχεια να προστεθούν περισσότερα. 

Σε δηλώσεις του στην OffsiteNews ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε πως το πρόβλημα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η εξεύρεση οδηγών των λεωφορείων. 

«Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις με τις ανάδοχες εταιρείες και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Συνεχίζοντας ο υπουργός σημείωσε πως «η προσπάθεια είναι να εξυπηρετήσουμε τους γονείς τους μαθητές και τα σχολεία, αλλά και να μειώσουμε τα αυτοκίνητα από τους δρόμους για μείωση και των ρύπων. Επίσης θέλουμε να συνεχίσουμε να καταγράφουμε και την επίδραση του προγράμματος που θα υπάρξει κατά τις ώρες αιχμής σε σχέση με το κυκλοφοριακό».

Τα σχολεία που είναι στο πρόγραμμα

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα συνολικά 13 Δημοτικά Σχολεία. Σημειώνεται ότι η μεταφορά πραγματοποιείται μόνο εντός της εκπαιδευτικής περιφέρειας του μαθητή. Οι μαθητές παραλαμβάνονται δηλαδή από τις οικίες τους στις εκπαιδευτικές περιφέρειες όπου και εντάσσονται. Όσοι μαθητές διαμένουν εκτός των ορίων αυτής της περιφέρειας ή σε πιο απομακρυσμένες περιοχές παρόλο που το σχολείο τους είναι στο πρόγραμμα, δεν εξυπηρετούνται. 

Δηλαδή εάν ένας μαθητής που φοιτά στο Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς διαμένει στο Γέρι, τότε δε θα μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Αναλυτικά τα σχολεία

Επαρχία Λευκωσίας

- Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς

- Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς

- Δημοτικό Σχολείο Λυθροδόντα

Επαρχία Λεμεσού

- Δημοτικό Σχολείο Πύργου

- Β’ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας Β’

Επαρχία Λάρνακας

- Ε’ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου

- Δημοτικό Σχολείο Βορόκλινης

Επαρχία Πάφου

- Δημοτικό Σχολείο Κουκλιών

- ΙΑ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου (Αγίου Σπυρίδωνα)

Επαρχία Αμμοχώστου

- Α' και Β' Δημοτικό Σχολείο Ορμήδειας

- Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων 

- Δημοτικό Σχολείο Δασάκι Άχνας (Πόλυ Πίττα)

Home