Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μόνο με 2 μαθήματα οι εξετάσεις στην Α’ και Β’ Γυμνασίου

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα -
02.06.2023

Μόνο με 2 μαθήματα οι εξετάσεις στην Α’ και Β’ Γυμνασίου

Κατατέθηκαν οι κανονισμοί για τις εξετάσεις Τετραμήνων - Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή

>>> UPD: Υπ.Παιδείας: Κάναμε λάθος - Τα 2 εξεταζόμενα αφορούν μόνο την Α’ Γυμνασίου <<<

Μετά από πολλές συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, κατατέθηκαν χθες (1/6) στην Ολομέλεια της Βουλής οι τροποποιητικοί κανονισμοί για τις εξετάσεις Τετραμήνων. 

Όπως αποκάλυψε η OffsiteNews στις 20 Μαΐου και όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση των κανονισμών, η πρόταση της Αθηνάς Μιχαηλίδου προνοεί:

α) Κατάργηση της εξέτασης Ιανουαρίου - Θα υπάρχει ενιαία τελική εξέταση το Μάη

β) Η βαρύτητα της εξέτασης Μαΐου να είναι 30% - Το 70% του βαθμού θα προκύπτει από τα δύο Τετράμηνα και την συντρέχουσα αξιολόγηση, δηλαδή διαγωνίσματα, προφορικό, εργασίες κλπ (35% α’ Τετράμηνο - 35% β’ Τετράμηνο)

γ) Ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων για την Α’ και Β’ τάξη του Γυμνασίου μειώνεται από 4 σε 2. Συγκεκριμένα οι μαθητές θα εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά

Σημειώνεται ότι η τελική εξέταση για όλες τις εξετάσεις της Μέσης Εκπαίδευσης, θα συνεχίσει να ετοιμάζεται κεντρικά, με ενίσχυση των υφιστάμενων διαδικασιών ούτως ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία τους.

1

2

Μπαίνει επιτέλους το νερό στο αυλάκι

Οι τροποποιητικοί κανονισμοί έχουν εγκριθεί στις 26 Μαΐου από το Υπουργικό Συμβούλιο

Σήμερα η υπουργός Παιδείας θα παραστεί σε συνεδρίαση της επιτροπής Παιδείας της Βουλής και θα παρουσιάσει τις αλλαγές στα μέλη της επιτροπής. 

Πάντως οι αλλαγές για τα Τετράμηνα αναμένεται να απασχολήσουν τις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής Παιδείας, αφού οι βουλευτές θέλουν το συντομότερο να οδηγηθούν οι κανονισμοί για ψήφιση.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν αφού εντός Ιουλίου η Βουλή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της για τις θερινές διακοπές.

Από πλευράς των μελών της επιτροπής Παιδείας πάντως, εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι τροποποιητικοί κανονισμοί θα οδηγηθούν για ψήφιση.

Home