Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα Τετράμηνα βγάζουν και πρόεδρο στην ΟΕΛΜΕΚ

Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
27.05.2023

Τα Τετράμηνα βγάζουν και πρόεδρο στην ΟΕΛΜΕΚ

Μόνο με συνεργασία κινήσεων η νέα ηγεσία των καθηγητών - Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (25/5) οι εκλογές για την ανάδειξη της νέα ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ, με τους καθηγητές να εκλέγουν τους 180 νέους Γενικούς τους Αντιπροσώπους.

Η καταμέτρηση σε σχέση με τους σταυρούς προτίμησης, συνεχίζεται και τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Δευτέρα.

Μεγάλη νικήτρια της εκλογικής μάχης ήταν η Αλλαγή η οποία έλαβε ποσοστό 46.62% (2.259 ψήφους) κάτι το οποίο σημαίνει πως θα έχει 10 μέλη στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Προοδευτική έλαβε ποσοστό 24.18% (1.172 ψήφους) και εξασφάλισε 5 θέσεις μελών στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα η ΔΗ.ΚΙ έλαβε ποσοστό 16.55% (802 ψήφους) και θα έχει 3 μέλη της στο Κεντρικό Συμβούλιο. 

Η Νέα Κίνηση έλαβε ποσοστό 8.85% (429 ψήφους) και εξασφάλισε 2 θέσεις μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο. 

Τέλος, η Νέα Πνοή έλαβε ποσοστό 3.80% (184 ψήφους) και εξασφάλισε 1 θέση στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο 21μελες Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, σε σχέση και με τις προηγούμενες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 2020, η Αλλαγή κέρδισε 2 επιπλέον έδρες τις οποίες ουσιαστικά πήρε από ΔΗ.ΚΙ και Νέα Πνοή.

Τι μέλλει γενέσθαι

Βάσει του Καταστατικού της Οργάνωσης το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να συνέλθουν οι Γενικοί Αντιπρόσωποι για να εκλέξουν το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και ακολούθως το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο την Γραμματεία.

Για να εκλεγεί ένα πρόσωπο στην προεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 11 ψήφους. Βάσει και της κατανομής των εδρών για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, στην παρούσα φάση καμία κίνηση δεν έχει την πλειοψηφία.

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες καθώς θα γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις για να φανεί κατά πόσο μπορεί να υπάρξουν συμμαχίες μεταξύ των κινήσεων.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι πως αναμένεται να αξιολογηθούν οι θέσεις της κάθε κίνησης, για να φανεί κατά πόσο υπάρχει έδαφος για συνεργασία, Ανάμεσα στα θέματα, θα είναι και οι εξετάσεις Τετραμήνων. Υπενθυμίζεται πως η κίνηση Αλλαγή, είναι η μόνη κίνηση η οποία τάσσεται υπέρ των εξετάσεων Τετραμήνων, ως έχουν την δεδομένη στιγμή. 

Στις προηγούμενες εκλογές του 2020, προέκυψε συνεργασία μεταξύ της Προοδευτικής (είχε 5 έδρες στο ΚΔΣ), της ΔΗ.ΚΙ (είχε 4 έδρες στο ΚΔΣ) και της Νέας Κίνησης (είχε 2 έδρες στο ΚΔΣ). Μετά από συνεννοήσεις που προηγήθηκαν συμφώνησαν σε εκ περιτροπής προεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ η κατανομή των εδρών στην Γραμματεία θα παραμείνει ως έχει. Δηλαδή θα έχουν:

  • 3 μέλη η Αλλαγή
  • 2 μέλη η Προοδευτική
  • 1 μέλος η ΔΗ.ΚΙ
  • 1 μέλος η Νέα Κίνηση
Home