Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΤΕΠΑΚ Πάφος: Θα έχει δίπλα και εστίες για 222 φοιτητές

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
24.03.2023

ΤΕΠΑΚ Πάφος: Θα έχει δίπλα και εστίες για 222 φοιτητές

Θα κοστίσουν €15 εκατ. - Έργο του Δήμου Πάφου

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στον Δήμο Πάφο για την ολοκλήρωση του κτηρίου που θα στεγάζει την Σχολή Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο. Πρόκειται για την πρώτη Σχολή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου που θα λειτουργεί στην Πάφο και όπως φαίνεται ετοιμάζεται σε χρόνο ... ρεκόρ. Θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι, και τον Σεπτέμβριο θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές. 

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος ωστόσο, δεν θα αρκεστεί στη συμφωνία με το ΤΕΠΑΚ για την Σχολή. Ο Δήμος Πάφου έχει ήδη προχωρήσει στην αγορά τεμαχίου δίπλα από την Σχολή Τουρισμού όπου και θα ανεγερθούν εστίες αποκλειστικά για τους φοιτητές της Σχολής Τουρισμού και του ΑΞΙΚ.

Οι ενέργειες αυτές, αναδεικνύουν τη σημασία που έχει για την πόλη το άνοιγμα της Σχολής Τουρισμού. Οι προσπάθειες του Δήμου να αποκτήσει Πανεπιστημιακή Σχολή ήταν χρόνιες, απέδωσαν καρπούς και με την ανέγερση εστιών, στέλνει και το μήνυμα πως η Πάφος θα μπορεί πλέον να αποτελεί επιλογή για φοιτητική ζωή.

Τα 222 δωμάτια θα είναι ιδιοκτησία του Δήμου Πάφου, ο οποίος θα εισπράττει και τα ενοίκια. 

Το έργο θα κοστίσει €15 εκατομμύρια και την δεδομένη χρονική στιγμή ολοκληρώνονται τα σχέδια. Το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός των προσφορών για ανάθεση του έργου.

Όταν ανατεθεί το έργο σε εργολάβο, τότε θα χρειαστούν 12-14 μήνες ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί το έργο. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα παραδοθεί το έργο αφού δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, ωστόσο, το 2024 εκτιμάται ότι οι φοιτητές θα μπορούν να διαμένουν στις εστίες, δεδομένου ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Σημειώνεται ότι εντός των εστιών θα υπάρχουν τα δωμάτια των φοιτητών, reception, γραφείο διοίκησης και αναγνωστήριο όπου θα έχουν την δυνατότητα οι φοιτητές να το επισκέπτονται για το διάβασμα τους. 

Η νέα Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο θα περιλαμβάνει το υφιστάμενο Ακαδημαϊκό Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας, το νέο Ακαδημαϊκό Τμήμα Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακού Επιχειρείν και ένα Ινστιτούτο που θα προσφέρει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για επισιτιστικά και άλλα συναφή επαγγέλματα.  

Δεδομένου ότι ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας της χώρας μας αλλά και της τοπικής οικονομίας της πόλης της Πάφου, η ίδρυση της Σχολής Τουρισμού θα συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην επιστημονική αναβάθμιση του κλάδου και τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Την Πέμπτη το πρωί, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας μαζί με την ΑΗΚ επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Σχολής και συζήτησαν για επίλυση θεμάτων που αφορούν την ηλεκτροδότηση του Πανεπιστημίου και την υπογειοποίηση των καλωδίων στη γύρω περιοχή.

1

*Στην κεντρική φωτογραφία, απεικονίζεται η τελική μορφή της Σχολής Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο

Home