Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θέλει σοφία η Αθηνά για να λύσει τον γρίφο των Τετραμήνων

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
01.04.2023

Θέλει σοφία η Αθηνά για να λύσει τον γρίφο των Τετραμήνων

Τέλος Μαΐου έτοιμο το νομοσχέδιο για το τι θα ισχύει με τα Τετράμηνα την νέα χρονιά

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το τι θα ισχύει από την νέα χρονιά για τις εξετάσεις Τετραμήνων.

Η Αθηνά Μιχαηλίδου με τους συνεργάτες της ξεκινά νέο γύρο συναντήσεων με ΟΕΛΜΕΚ, γονείς και μαθητές για ανταλλαγή απόψεων.

Όπως πληροφορείται η OffsiteNews, μέχρι το τέλος Μαΐου η υπουργός αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα προνοούνται αλλαγές για τη νέα χρονιά.

Παρόλο που η δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν η κατάργηση των εξετάσεων Τετραμήνων, το υπουργείο Παιδείας, κρατά μέχρι στιγμής ως επτασφράγιστο μυστικό τι θα εισηγηθεί τελικά. Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει ένα σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή/τριας

Στο τραπέζι η πρόταση του ΑΚΕΛ

Στο μεταξύ την περασμένη Τετάρτη (29/3) ξεκίνησε στην επιτροπή Παιδείας η συζήτησης της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ για τις εξετάσεις Τετραμήνων. 

Η πρόταση του ΑΚΕΛ προνοεί:

α) Στο τέλος του Α’ Τετραμήνου της σχολικής χρονιάς δεν θα πραγματοποιούνται προαγωγικές εξετάσεις και όπου αυτές προβλέπονται, καταργούνται.

β) Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο τέλος του Β’ Τετραμήνου της σχολικής χρονιάς

Παρόλο που άπαντες αναμένουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, από το ΑΚΕΛ δεν υπάρχει πρόθεση για απόσυρση της πρότασης νόμου.

Ξανά στη Βουλή η υπουργός Παιδείας

Την ερχόμενη Τρίτη (4/4) η επιτροπή Παιδείας θα συνεδριάσει εκτάκτως και θα συζητήσει τις αλλαγές που προωθούνται για τις εξετάσεις του Β’ Τετραμήνου που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο. 

Συγκεκριμένα το υπουργείο ζητά μείωση της βαρύτητας της γραπτής εξέτασης από 40% σε 20% και μείωσης της εξεταστέας ύλης στο 60% της διδαχθείσας.

Οι περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2023 έτυχαν νομοτεχνικού ελέγχου από τη Νομική Υπηρεσία και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στην επιτροπή Παιδείας, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Βουλή όπου και θα ψηφίσει τις αλλαγές, κάτι το οποίο ίσως να μετατεθεί για μετά το Πάσχα. 

Home