Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πώς η κλιματική αλλαγή πλήττει το κρασί στην Ευρώπη

Offsite Team
- 06.11.2021

Πώς η κλιματική αλλαγή πλήττει το κρασί στην Ευρώπη

Η παραγωγή στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά χαμηλή

Eξαιρετικά χαμηλή είναι η παραγωγή κρασιού στην Ευρώπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που πλήττουν τους αμπελώνες στις μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές.

'Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι άσχημες καιρικές συνθήκες «επηρέασαν σοβαρά» την παραγωγή σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα «εξαιρετικά χαμηλούς» όγκους παραγωγής, δήλωσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από 28 χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 85% της παγκόσμιας παραγωγής το 2020, ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου προσδιόρισε την παγκόσμια παραγωγή για το 2021 μεταξύ 247,1 και 253,5 εκατομμυρίων εκατόλιτρων (mhl). Aξίζει να σημειωθεί ότι, ένα εκατόλιτρο ισοδυναμεί με 133 τυπικές φιάλες.

Τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού OIV δείχνουν ότι, για τρίτη συνεχή χρονιά, η παραγωγή κρασιού θα πέσει κάτω του μέσου όρου προσεγγίζοντας το επίπεδο του 2017, το μικρότερο σε 60 χρόνια.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η παραγωγή κρασιού προβλέπεται να μειωθεί φέτος στα 145 εκατόλιτρα (mhl), μειωμένη κατά 13% από πέρυσι, ανέφερε.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, οι αμπελώνες στη δυτική Ευρώπη επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς, ενώ οι Γάλλοι παραγωγοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με έντονες βροχοπτώσεις, και χαλαζοπτώσεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τάσεις της κατανάλωσης κρασιού ήταν ενθαρρυντικές, με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου να υποδηλώνουν ανάκαμψη παρά τη συνεχιζόμενη αναστάτωση στον τουρισμό που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου.

Εάν και οι αμπελουργοί προσαρμόστηκαν σχετικά καλά στην κρίση του Covid-19 πέρυσι, τώρα «αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την πανδημία: την κλιματική αλλαγή».

Για τους ειδικούς, υπάρχουν μακροπρόθεσμες λύσεις που θα απαιτήσουν μεγάλες προσπάθειες όσον αφορά τις βιώσιμες πρακτικές για την καλλιέργεια αμπέλου και την παραγωγή κρασιού.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Home