Ξηλώνονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί από το Κάβο Γκρέκο

Ξηλώνονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί από το Κάβο Γκρέκο

Ο Αμερικανικός αλλά και ο Γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός αποφάσισαν όπως τερματίσουν τη λειτουργία τους στην Κύπρο 

Φεύγουν μόνιμα από την περιοχή του Κάβο Γκρέκο αλλά και από την Κύπρο ο Αμερικάνικος ραδιοφωνικός οργανισμός BBG (United States Broadcasting Board of Governors), όπως και ο Γαλλικός ραδιοφωνικός οργανισμός SOMERA. 

Έτσι ένεκα των πιο πάνω οι ραδιοεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα και οι οποίες φιλοξενούσαν τους δύο σταθμούς αναμένεται να απομακρυνθούν μόνιμα από την περιοχή. 

Όπως αναφέρεται σε απαντητική επιστολή της Υπουργού Μεταφορών στον Πρόεδρο των Οικολόγων, οι δύο ραδιοφωνικοί οργανισμοί έχουν αποφασίσει να τερματίσουν τις εκπομπές τους στην Κύπρο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικάνικος ραδιοφωνικός οργανισμός BBG (United States Broadcasting Board of Governors) έχει αποφασίσει, για δικούς του επιχειρησιακούς λόγους, να ζητήσει τον τερματισμό της εξουσιοδότησης ραδιοσυχνοτήτων που του είχε χορηγηθεί. Ως εκ τούτου, από τις 2 Αυγούστου 2019 σταμάτησε να εκπέμπει από τις ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα.

Ενώ επιπρόσθετα, ο Γαλλικός ραδιοφωνικός οργανισμός SOMERA έχει ενημερώσει το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών ότι έχει αποφασίσει, για δικούς του επιχειρησιακούς λόγους, να τερματίσει την εξουσιοδότηση ραδιοσυχνοτήτων που του έχει χορηγηθεί και ότι προγραμματίζει στις 31 Ιανουαρίου 2020 να σταματήσει να εκπέμπει από τις ραδιοφωνικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Κάβο Γκρέκο.  

Home