Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξηρασία στην Κίνα: Έπεσε η στάθμη & αποκαλύφθηκαν βυθισμένο νησί

Offsite Team -
22.08.2022 - 11:57

Ξηρασία στην Κίνα: Έπεσε η στάθμη & αποκαλύφθηκαν βυθισμένο νησί

Δείτε βίντεο!

Η στάθμη των νερών στον ποταμό Γιανγκτσέ μειώθηκε, με αποτέλεσμα να αποκαλύφθεί ένα βυθισμένο νησί στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, αλλά και τρία βουδιστικά αγάλματα, ηλικίας τουλάχιστον 600 ετών.

Ένα βυθισμένο νησί αλλά και τρία βουδιστικά αγάλματα που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας τουλάχιστον 600 ετών αποκαλύφθηκαν στην πόλη Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, αφότου η στάθμη των νερών στον ποταμό Γιανγκτσέ έπεσε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, τρία αγάλματα βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο του νησιού-υφάλου Φογιελιάνγκ, και πιστεύεται ότι ανάγονται στην περίοδο των δυναστειών Μινγκ και Τσινγκ. Το ένα από τα αγάλματα εικονίζει έναν μοναχό καθισμένο σε μια βάση σε σχήμα λωτού.

Σημειώνεται ότι η στάθμη του Γιανγκτσέ υποχωρεί τάχιστα, λόγω της ανομβρίας και του καύσωνα που πλήττει τη νοτιοδυτική Κίνα.

Από τον Ιούλιο, οι βροχοπτώσεις στη λεκάνη του Γιανγκτσέ είναι περίπου 45% χαμηλότερες από το κανονικό ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

Η κρατική τηλεόραση CCTV μετέδωσε την Παρασκευή ότι 66 ποταμοί σε 34 περιφέρειες της Τσονγκτσίνγκ έχουν στερέψει.

Home