Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

2024 – Το έτος των μεγάλων αλλαγών του Νίκου Χριστοδουλίδη 

Τ.Π.
- 30.01.2024

2024 – Το έτος των μεγάλων αλλαγών του Νίκου Χριστοδουλίδη 

Φιλόδοξο πρόγραμμα για το τρέχον έτος εξήγγειλε ο ΠτΔ μέσω του λεγόμενου ‘State of Union’ με πέραν των 80 δράσεων  

Ένα αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα για το 2024 ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την παρουσίαση του ‘State of Union’ το βράδυ της Δευτέρας (29/1), το οποίο περιλαμβάνει πέραν των 80 δράσεων προς υλοποίηση. 

Πρόκειται για ένα τολμηρό εγχείρημα από πλευράς του Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού η χθεσινή του παρουσίαση αποτελεί ουσιαστικά και δημόσια δέσμευση ότι αυτές οι 80 και πλέον εξαγγελίες θα καταφέρουν να υλοποιηθούν. 

Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύεται δημόσια με προγραμματισμό ανά έτος και αυτό πρέπει να πιστωθεί στον Νίκο Χριστοδουλίδη, αφού όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας έγιναν κοινωνοί από τον ίδιο τον πρώτο πολίτη του κράτους ‘για το που πάει το κράτος το 2024’, ‘ποιο είναι το πλάνο για το 2024’.  

Μεταξύ των 80 και πλέον δράσεων, αξιοσημείωτα είναι η θέσπιση του δικαιώματος ψήφου από τα 17έτη αντί από τα 18 που ισχύει σήμερα. Η εφαρμογή του e-πορτοφόλι, το οποίο θα είναι ουσιαστικά εφαρμογή κινητού τηλεφώνου (app) στην οποία θα περιλαμβάνονται η ηλεκτρονική υπογραφή, η ηλεκτρονική ταυτότητα, η άδεια οδήγησης κ.α.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ: 80+ κυβερνητικές παρεμβάσεις για το 2024 <<<

Επίσης εντός του 2024 θα ανατεθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η εκπόνηση μελέτης για τον εξορθολογισμό του Κρατικού Μισθολογίου ενώ ο Πρόεδρος προανήγγειλε και εξοικονομήσεις των κρατικών δαπανών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024. Ακόμη θα υπάρξει ρύθμιση του ορίου Συνταξιοδότησης καθώς και εξορθολογισμός των επιδομάτων των κρατικών αξιωματούχων. 

Σημαντική είναι ακόμη η πρόθεση της Κυβέρνησης όπως προχωρήσει στη ρύθμιση θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας της Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας. 

>>> State of the Union - Οι δράσεις του 2024: Αυτούσια η Ομιλία του Νίκου Χριστοδουλίδη <<<

Ως προς το Κυκλοφοριακό, ο ΠτΔ σημείωσε πως μετά την επιτυχή εφαρμογή στη Λευκωσία, το σύστημα ‘Pame Express’ επεκτείνεται σε Λεμεσό, Λάρνακα και σε περισσότερα σημεία στην Επαρχία Λευκωσίας. 

Για το Μεταναστευτικό συστήνεται ειδικό κλιμάκιο στην Αστυνομία για πιο αποτελεσματική καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης. 

Ακόμη θα υπάρξει αναθεώρηση 43 αναλυτικών προγραμμάτων για την διδακτέα ύλη ενώ θα ρυθμιστεί νομοθετικά και θα επιτραπεί η λειτουργία πανεπιστημιακών νοσοκομείων ως τριτοβάθμιων κέντρων αναφοράς. Ακόμη θεσπίζεται και ο Συνήγορος του Ασθενή. 

Επίσης κατά το 2024 ‘θα εμπλουτιστεί η πετυχημένη Στρατηγική για  Προσέλκυση Επενδύσεων και Ταλέντων με τη θεσμοθέτηση της Μπλε Κάρτας για προσέλκυση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σε τομείς που εντοπίζονται ελλείψεις’.

Τ.Π.. 

0
Home