Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: H ενέργεια είναι το δυνατό χαρτί της Κύπρου

Offsite Team -
28.09.2022 - 19:00

Αβέρωφ: H ενέργεια είναι το δυνατό χαρτί της Κύπρου

Όραμά μου είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με το Ισραήλ, δηλώνει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Συναντήσεις Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο Ισραήλ με επίκεντρο την ενέργεια.

Συναντήσεις με το Γενικό Διευθυντή της Delek κ. Yossi Abu, τον τέως Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ κ. Yuval Steinitz, την Υπουργό Εσωτερικών κα. Ayelet Shaked και τη νυν Υπουργό Ενέργειας κα. Karine Elharrar, είχε σήμερα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Προέδρο της ΝΕΔΗΣΥ κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Σύμβουλο του Προέδρου κ. Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου.

1

2

6

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Νεοφύτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις έχουμε ολοκληρώσει τις σημαντικές μας επαφές για τον τομέα της ενέργειας. Το πρωί με τον Γενικό Διευθυντή της Delek, με τον πρώην Υπουργό Ενέργειας και τη νυν Υπουργό Ενέργειας. Θα επαναλάβω πως η ενέργεια είναι το δυνατό χαρτί της Κύπρου. Ένα δυνατό χαρτί που μπορεί να ξεκλειδώσει και το κυπριακό αλλά παράλληλα να δώσει και τεράστια προοπτική για την οικονομική ανάπτυξη.

Εδώ στο Ισραήλ ανακάλυψαν φυσικό αέριο περίπου την ίδια περίοδο με εμάς. Σήμερα το Ισραήλ έχει διασφαλίσει την ενεργειακή του ασφάλεια και ανεξαρτησία και είναι μια σημαντική χώρα εξαγωγής φυσικού αερίου.

Αυτό είναι το όραμα μου για την Κύπρο, για τα προσεχή χρόνια».

3

4

5

Home