Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μητσοτάκη, η ενόχληση Ερντογάν

Offsite Team -
25.05.2022

Αβέρωφ: Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μητσοτάκη, η ενόχληση Ερντογάν

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η ενόχληση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι το διακύβευμα των επόμενων προεδρικών εκλογών πρέπει να είναι η αξιοπιστία.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι νοιώθει περήφανος από τα μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο και ιδιαίτερα ότι ούτε η Ελλάδα ούτε η διεθνής κοινότητα θα δεχθούν λύση δύο κρατών και ότι πρέπει να επουλωθεί η ανοικτή πληγή της Κύπρου, θέσεις αρχής που αποθεώθηκαν από την ολότητα του Κογκρέσου, όπως είπε.«Αλλά είπα και στον Παύλο η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η ενόχληση του Ερντογάν», πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, σημειώνοντας πως «γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Όταν έχεις σαφέστατο ξεκάθαρο προσανατολισμό για τη χώρα σου γίνεσαι αξιόπιστος και είναι αυτό που πρέπει να το προσέξουμε και στην Κύπρο και για το διακύβευμα των επόμενων προεδρικών εκλογών».

Όπως είπε, για να λύσεις εθνικά ζητήματα, για να διατηρήσεις στην σταθερότητα και να πραγματώσεις τα εθνικά οράματά σου, σε ένα τόσο μικρό όπως η Κύπρος, πρέπει να κρατάς την αξιοπιστία σου στο εξωτερικό και πρέπει να αποφεύγεις τους εύκολους δρόμους της πολιτικής, να προσπαθείς να αυξάνεις τη δημοφιλία σου στο εσωτερικό καταστρέφοντας την αξιοπιστία τη δική σου και της χώρας σου στο εξωτερικό.

3

«Ο σωστός και ο πατριωτικός δρόμος για το καλό ενός τόπου», συνέχισε, «είναι να κρατάς ψηλά τη αξιοπιστία ως πολιτικός και ως χώρα στο εξωτερικό γιατί είναι απ’ αυτούς που εξαρτάται η πραγμάτωση των εθνικών στόχων, γιατί χρειάζεται η στήριξή τους, παρά να μπαίνεις στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημοφιλίας».

Ο κ. Νεοφύτου εξήρε επίσης την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της, προσθέτοντας πως και στην Κύπρο η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού διαχειρίστηκε δυο κρίσεις, την οικονομική και της πανδημίας.

«Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός, πυλώνες σταθερότητας για την Ελλάδα και την Κύπρο», είπε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «η Ελλάδα του 2030, η Κύπρος του 2030 δεν πρέπει να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω για να γίνουν όπως αξίζει στις γενιές που έρχονται».

«Και γι’ αυτό στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Αβέρωφ Νεοφύτου και πιστεύουμε ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτά που πέτυχε η Ελλάδα, αυτά που πέτυχε η Κύπρος δεν πρέπει να τα χαρίσουμε στον λαϊκισμό και στις εύκολες λύσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κύπρου στην ιδιωτική και στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας πως «πρέπει να ακουστεί δυνατά στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως οι μάχες που δόθηκαν για αναθεώρηση του άρθρου 16 του ελληνικού Συντάγματος δεν κατέστη δυνατή «λόγω των δυνάμεων της συντήρησης, της ουσιαστικής συντήρησης που είναι η αριστερά και η κεντροαεριστερά».

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εκτός από την αύξηση του ΑΕΠ στην Κύπρο, ενίσχυσαν πολύ τα δημόσια πανεπιστήμια, τα έκαναν πιο ανταγωνιστικά τα έκαναν πολύ πιο ουσιαστικά για τους φοιτητές που σπουδάζουν εδώ», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home