Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Το Κράτος να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό

Offsite Team -
22.10.2021 - 15:57

Αβέρωφ: Το Κράτος να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό

Το να πατάς σε δύο βάρκες είναι επικίνδυνο - Η Ελλάδα, πολύ σωστά, έχει ξεκάθαρο δυτικό προσανατολισμό

Ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα έστειλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου σήμερα (22/10) κατά την συνάντηση του με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ως προς τον προσανατολισμό που πρέπει κάθε κράτος να διατηρεί φέρνοντας την Ελλάδα ως παράδειγμα για το πως  θα πρέπει και η Κύπρος να συμπεριφέρεται Δύσης και Ανατολής.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε πως η Αθήνα έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό και αυτός είναι η Δύση και χωρίς να παρεκκλίνει από αυτή την πορεία διατηρεί και σχέσεις με άλλες χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία τονίζοντας ωστόσο ότι το να πατάει κάποιος σε δύο βάρκες είναι επικίνδυνο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα ο κύριος Νεοφύτου Προσθέτοντας στα λεγόμενα του κ. Σταϊκούρα για τη γεωστρατηγικής σημασίας συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία αλλά και την επέκταση της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε:

«Σας χαίρομαι και γι’ αυτό αγαπητέ Χρήστο. Με ξεκάθαρο προσανατολισμό. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή με δυτικό προσανατολισμό. Την ίδια ώρα έχετε και άριστες σχέσεις και με την Κίνα και με τη Ρωσία και με όλες τις χώρες. Αυτή είναι η σύγχρονη πολιτική. Να έχεις ξεκάθαρο προσανατολισμό ο οποίος όταν είσαι ξεκάθαρος στις θέσεις σου, σου δίνει τη δυνατότητα να συνεργάζεσαι και με τους υπόλοιπους. Αλλά να έχεις ξεκάθαρο προσανατολισμό. Να πατάς σε δυο βάρκες είναι ότι το πιο επικίνδυνο».

 

Home