Αβέρωφ-Οζιγίτ: Δεν συμβιβαζόμαστε με το στάτους κβο

Αβέρωφ-Οζιγίτ: Δεν συμβιβαζόμαστε με το στάτους κβο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τουρκοκυπριακού Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος

O Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Τουρκοκυπριακού Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος κ. Τζεμάλ Όζιγιτ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που θα έχει με Τ/κ κόμματα ενόψει της τριμερούς της 25ης Νοεμβρίου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

 

«Σήμερα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Τουρκοκυπριακού Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος. Ήταν μια προγραμματισμένη από καιρού συνάντηση, όπως είχαμε  αποφασίσει για συχνές επαφές μεταξύ των δύο κομμάτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έχουμε συμφωνήσει ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού, δεν είναι άλλος παρά η εξεύρεση λύσης στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή περιγράφεται στις συμφωνίες κορυφής, τις αποφάσεις και τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου του 2014, τις  συγκλήσεις που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο ηγετών μέχρι το Κρανς Μοντανά, αλλά και τις παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον ίδιο, στο δείπνο στις  30ης Ιούνιου. Επαναλαμβάνουμε τη στήριξη μας στους δύο ηγέτες και στην προσπάθεια τους να συμφωνήσουν τους όρους αναφοράς, που θα ανοίξουν το δρόμο, για την επανέναρξη του διαλόγου  για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος».

 

Επιπλέον, για το κυπριακό ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού  πρόσθεσε ότι «για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό το Κυπριακό πρόβλημα ήταν και παραμένει η ύψιστη προτεραιότητα μας, και θεωρώ ότι αυτό είναι και η ύψιστη προτεραιότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και είμαι σίγουρος και του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης. Ως κόμμα θα συνεχίσουμε τις  προσπάθειες στο μέτρο του δυνατού, για αυτό και  η επόμενη συνάντηση μας θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα με το Ρεπουμπλικανικό Τ/κ κόμμα. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας, του κυπριακού λαού Ε/κ και Τ/κ πως δεν συμβιβαζόμαστε με το στάτους κβο και θέλουμε το συντομότερο δυνατό την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Οι πρωτοβουλίες μας θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα, με στήριξη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου το συντομότερο δυνατό».

Home