Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ - Παπαχαραλάμπους: Στηρίζουν το νομοσχέδιο της ΤΑ

Offsite Team -
27.08.2021 - 12:56

Αβέρωφ - Παπαχαραλάμπους: Στηρίζουν το νομοσχέδιο της ΤΑ

Πρόεδρος ΔΗΣΥ και Δήμαρχος Στροβόλου δηλώνουν στήριξη στο νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης της ΤΑ

Πρέπει να κάνουμε πράξη την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά από επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο του Στροβόλου, όπου συνεχάρη τον Δήμαρχο, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για την στήριξή του στο σχετικό νομοσχέδιο.  

«Όταν ακούω από έναν εκλελεγμένο Δήμαρχι να λέει ‘ας γίνει η μεταρρύθμιση άσχετα αν εγώ αύριο δεν θα είμαι Δήμαρχος’, αυτό πρέπει να προτάξουμε». Ν’ αφήσουμε κατά μέρος προσωπικές φιλοδοξίες και μέτρημα κομματικών ψήφων και να δούμε την σημαντική αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΤΑ.

 

«Χρειάζεται και επιβάλλεται να προχωρήσουμε για το καλό των δημοτών και της κοινωνίας, αλλά και για να μπορέσουμε να αντλήσουμε μέχρι και 4 δις από την Ευρώπη, για να φτιάξουμε την Ευρώπη του αύριο».

 

Ο κ. Νεοφύτου μίλησε για «ακόμη έναν πετυχημένο Δήμαρχο» και εξέφρασε χαρά γιατί βλέπει τα έργα υποδομής «να προχωρούν σε κάθε γωνιά της Κύπρου». Είναι σημαντική η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου του Στροβόλου, ανέφερε λέγοντας ότι καμία πόλη δεν μπορεί να περηφανεύεται αν δεν έχει ένα ιστορικό κέντρο που στέλνει το μήνυμα το  μήνυμα της ιστορίας, συνδέοντας το σήμερα με την προοπτική του αύριο. Όμως χωρίς την στήριξη της κυβέρνησής μας ούτε έργα στον Δήμο θα γινόταν, ούτε σε ολόκληρη την Κύπρο, πρόσθεσε. «Και πρέπει να κρατούμε δυνατή οικονομία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως πράττει η κυβέρνησή μας για να μπορούμε να στηρίζουμε τους Δήμους και την κοινωνία».  

Δήμαρχος Στροβόλου

 

Την στήριξή του στην μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους λέγοντας ότι «δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια, ήρθε η ώρα για πράξεις». Πρέπει να παραμερίσουμε τοπικά και κομματικά συμφέροντα, έστω κι αν σημαίνει ότι κάποιοι από εμάς θα χάσουμε καρέκλες και οφίκια, πρόσθεσε ο κ. Παπαχαραλάμπους.  

Το σημαντικό είναι να προχωρήσει ο τόπος, οι δημότες θέλουν καλές και φθηνές υπηρεσίες και έργα, πρόσθεσε. Η προτεινομένη μεταρρύθμιση, που ήταν προϊόν διαβούλευσης – σημείωσε – της κυβέρνησης, των κοινοβουλευτικών κομμάτων και της Ένωσης Δήμων είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Εξέφρασε την ελπίδα πολύ σύντομα η Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Η μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει σήμερα».  

Ο Δήμαρχος Στροβόλου ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Στροβόλου όπου θα δημιουργηθεί η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών προς όφελος των δημοτών του Στροβόλου αλλά και της ευρύτερης  Λευκωσίας. Δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής γιατί για πρώτη φορά ο Στρόβολος είναι επιλέξιμος για τα διαρθρωτικά κονδύλια 2021 – 2027, ενώ στο παρελθόν μόνο μερικοί Δήμοι ήταν επιλέξιμοι. Με παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε, τόσο ο Στρόβολος όσοι και οι υπόλοιποι Δήμοι της μείζονος Λευκωσίας «για να κάνουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε».  

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και την αντιπροσωπεία του, ο Δήμαρχος Στροβόλου καλωσόρισε τον δημότη του, καθώς ο κ. Νεοφύτου μένει εντός των ορίων του Δήμου. Επισκέφθηκαν το υπό ανακαίνιση Μουσείο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και ενημερώθηκε και για την μετατροπή του κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Στροβόλου σε Κέντρο Ψηφιακής Ακαδημία.

Θετική στον κορωνοϊό η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου

Offsite Team -
25.06.2022 - 11:12

Θετική στον κορωνοϊό η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου

Η Υπουργός είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει ήπια συμπτώματα

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα. Στέφη Δράκου διεγνώσθη θετική στον Covid-19.

Η Υπουργός είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει ήπια συμπτώματα.

Εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, τις επόμενες ημέρες θα εργάζεται από το σπίτι.

Home