Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Αναγκαίο το Ταμείο Προνοίας για όλους τους εργαζόμενους

Offsite Team -
11.01.2020 - 13:07

ΑΚΕΛ: Αναγκαίο το Ταμείο Προνοίας για όλους τους εργαζόμενους

Thumbnail
Καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέροντας ότι είναι αναγκαία η θεσμική κατοχύρωση του Ταμείου Προνοίας για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα,  “το ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο της διαχρονικής του διεκδίκησης νομοθετικής κατοχύρωσης ελάχιστων όρων απασχόλησης για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις, θεωρεί ως απολύτως απαραίτητη τη θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος στο ταμείο προνοίας σε όλους εργαζόμενους.

Σε μια εποχή που μεγάλο μέρος της εργοδοσίας συνεχίζει να επιβάλλει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα από προσωπικά συμβόλαια, η θεσμική κατοχύρωση αυτού του δικαιώματος είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία για την προστασία της πλέον ευάλωτης ομάδας των εργαζομένων και τη σμίκρυνση του χάσματος ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Καλούμε κατά συνέπεια το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να πάρουν θέση έναντι του σχετικού εναρμονιστικού κυβερνητικού νομοσχεδίου, στηρίζοντας το περιεχόμενο του ως έχει, χωρίς να υποκύψουν και πάλι στις απαράδεκτες απαιτήσεις των εργοδοτικών οργανώσεων, όπως δυστυχώς έπραξαν πρόσφατα με την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεώρησης Εργασίας”

 

Home