Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Ανεμβολίαστα χιλιάδες παιδιά, εξαιτίας του Υπ. Υγείας

Offsite Team -
28.01.2021

ΑΚΕΛ: Ανεμβολίαστα χιλιάδες παιδιά, εξαιτίας του Υπ. Υγείας

Thumbnail
Η Επιτροπή Υγείας έστειλε επιστολή στον Υπουργό

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει οτι χιλιάδες παιδιά έμειναν ανεμβολίαστα εξαιτίας των χειρισμών του  Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ επανέφερε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας το θέμα που αφορά στις συνεχιζόμενες ελλείψεις που παρατηρούνται σε σημαντικά εμβόλια που καλύπτουν τις νόσους του Τετάνου, Κοκίτη, Πολιομυελίτιδας, Αιμόφιλου b, Διφθερίτιδας και Ηπατίτιδας Β. Τα εμβόλια αυτά μέχρι τώρα προσφέρονταν από το Υπουργείο Υγείας σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες. 

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργο Τ. Γεωργίου, «οι ελλείψεις που παρατηρούνται είναι διαρκείς και τεράστιες και όλα δείχνουν ότι τους επόμενους μήνες, χιλιάδες παιδιά θα παραμείνουν ανεμβολίαστα για πολύ σοβαρές νόσους, με ανυπολόγιστο κίνδυνο για την υγεία τους. Το θέμα φαίνεται δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους».  

Το ΑΚΕΛ καλεί « το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΑΥ και τις αρμόδιες Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να αναλάβουν -επιτέλους- τις ευθύνες τους και να δώσουν αξιόπιστες  και διαρκείς λύσεις, ώστε να μην διασαλευτεί η εμβολιαστική κάλυψη και με ότι άλλο αυτό συνεπάγεται, πρώτιστα για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών. Ομόφωνα η Επιτροπή Υγείας συμφώνησε όπως αποσταλεί γραπτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας για άμεση επίλυση του ζητήματος, το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Το ΑΚΕΛ θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος, έχοντας μοναδική του έγνοια την προστασία της υγείας των πολιτών μας». 

Home