Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Aνεύθυνη η πρόταση Αβέρωφ για «οικογενειακή φορολόγηση»

Offsite Team -
25.01.2023 - 15:02

ΑΚΕΛ: Aνεύθυνη η πρόταση Αβέρωφ για «οικογενειακή φορολόγηση»

ΑΚΕΛ: Οι εταιρείες στο αεροδρόμιο να πάρουν πίσω τις απολύσεις
Ανεύθυνη και τεχνοκρατικά επιπόλαια η πρόταση του αναφέρει ο Γιώργος Κουκουμάς

Η πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου για «οικογενειακή φορολόγηση» είναι κοινωνικά άδικη, οικονομικά ανεύθυνη και τεχνοκρατικά επιπόλαια αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει:

  • Ακυρώνει την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα ήταν ανευθυνότητα να προταθεί φορολογική μεταρρύθμιση στις σημερινές συνθήκες. Ο κ. Πετρίδης που αν εκλεγεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα μείνει στη θέση του, θα εφαρμόζει την ανευθυνότητα ή θα λέει πάλι άλλα αντ’ άλλων;
  • Ευνοεί δυσανάλογα τους πολύ υψηλά αμειβόμενους, αντί να επικεντρώνεται στη μεσαία τάξη και τα χαμηλά στρώματα. Αναποδογυρίζει την προοδευτική φιλοσοφία που πρέπει να έχει η φορολόγηση. Με την πρόταση Αβέρωφ, πολίτες με ετήσια εισοδήματα πάνω από 80, 100 χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ θα επωφεληθούν περισσότερο από ότι η μέση κυπριακή οικογένεια και τα χαμηλότερα στρώματα. Αυτό μπορεί να συνάδει με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του Συναγερμού, αλλά δεν ανταποκρίνεται στη φορολογική δικαιοσύνη και τις ανάγκες της κοινωνίας.
  • Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για το κόστος και τις συνέπειες που θα έχουν στα δημόσια οικονομικά οι γενναιόδωρες φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Αβέρωφ Νεοφύτου στα πιο πλούσια στρώματα της κοινωνίας.
  • Είναι προφανέστατα πρόχειρη. Η βουλευτής του ΔΗΣΥ κα Σ. Ορφανίδου αναγκάστηκε χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή του «Πολίτη» να παραδεχθεί ότι η πρόταση Αβέρωφ Ν. θα τροποποιηθεί και ότι θα προστεθούν νέες προϋποθέσεις.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου όπως αναφέρει ο Γιώργος Κουκουμάς δεν μπορεί να δώσει λύσεις όπως δεν μπορεί να απαντήσει σε απλά ερωτήματα:

  • Πού ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια που συνθλιβόταν η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της Κύπρου;
  • Και τελικά, τι διαφορά έχουν τα πυροτεχνήματα κρότου-λάμψης του Αβέρωφ Νεοφύτου με τις γνωστές δεσμεύσεις Αναστασιάδη;
Home