ΑΚΕΛ: Απαίτηση κοινωνίας η επαναφορά δικαιώματος των δανειοληπτών

ΑΚΕΛ: Απαίτηση κοινωνίας η επαναφορά δικαιώματος των δανειοληπτών

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού

Είναι απαίτηση της κοινωνίας η επαναφορά του δικαιώματος των δανειοληπτών προσφυγής στη Δικαιοσύνη για αναστολή εκποίησης, αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού. 

Όπως αναφέρει ο κ. Δαμιανού, σήμερα στην Επιτροπή Νομικών εξετάστηκε το νομοσχέδιο το οποίο τροποποιεί τον περί Δικαστηρίων Νόμο, με τη δημιουργία ειδικών τμημάτων για ταχεία εκδίκαση υποθέσεων.

Όπως σημειώνει, «η θέση του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρη». «Χωρίς βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, το μόνο που θα πετύχει πιθανή υπερψήφιση του νομοσχεδίου είναι την περαιτέρω επιτάχυνση των εκποιήσεων, με απρόβλεπτες κοινωνικές επιπτώσεις».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Δαμιανού

Το 2018, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού και των τραπεζών, η πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή, παρά την έντονη διαφωνία του ΑΚΕΛ, αφαίρεσε από τους δανειολήπτες το δικαίωμα απρόσκοπτης προσφυγής στη Δικαιοσύνη με στόχο την αναστολή εκποίησης περιουσίας.

Σήμερα, στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, εξετάσαμε το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, το οποίο τροποποιεί τον περί Δικαστηρίων Νόμο, με τη δημιουργία ειδικών τμημάτων για ταχεία εκδίκαση υποθέσεων.

Η θέση του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρη. Χωρίς βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, που θα αποκαθιστά την ισορροπία ανάμεσα στα δικαιώματα των τραπεζών με εκείνα των δανειοληπτών, το μόνο που θα πετύχει πιθανή υπερψήφιση του νομοσχεδίου είναι την περαιτέρω επιτάχυνση των εκποιήσεων, με απρόβλεπτες κοινωνικές επιπτώσεις.

Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι πλέον τις θέσεις μας υιοθετούν και άλλα κόμματα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο επαναφοράς των δικαιωμάτων των δανειοληπτών και τερματισμού μιας αυθαιρεσίας που κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια. 

Home