ΑΚΕΛ: Βρισκόμαστε μπροστά σε αρνητικές εξελίξεις στο κυπριακό

ΑΚΕΛ: Βρισκόμαστε μπροστά σε αρνητικές εξελίξεις στο κυπριακό

"Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση χρειάζεται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης σε σχέση με τις εξελίξεις στο κυπριακό.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Βρισκόμαστε μπροστά σε σειρά αρνητικών εξελίξεων στο κυπριακό οι οποίες φέρνουν την πατρίδα μας σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Η παρουσία Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου την περασμένη Κυριακή σηματοδότησε ακόμη μία αρνητική ιστορική εξέλιξη σε μια επικίνδυνη πορεία που δυναμιτίζει το μέλλον του λαού μας. Η απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα χρειάζεται πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί. Με θλίψη βλέπουμε τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί σχεδόν με απάθεια τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και τις αρνητικές εξελίξεις.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση χρειάζεται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες και μια διεθνή εκστρατεία για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα αρνητικά τετελεσμένα που δυστυχώς διαρκώς δημιουργούνται. Με το να παρακολουθούμε απλώς τις εξελίξεις δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να στοχεύουν στην επανέναρξη ενός διαλόγου στη σωστή βάση για συνολική λύση του κυπριακού που θα επανενώνει και απελευθερώνει την πατρίδα μας. Αυτός είναι ο δρόμος της λύτρωσης του λαού μας. Ταυτόχρονα, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης πρέπει να στοχεύουν στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποφυγή νέων τετελεσμένων.

Η εικόνα της περασμένης Κυριακής με τον Ερντογάν στο Βαρώσι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό εξωτερικών απόντες από τις εξελίξεις δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Tags
Home