ΑΚΕΛ: Eίναι ικανοί να ιδιωτικοποιήσουν και την Πέτρα του Ρωμιού

ΑΚΕΛ: Eίναι ικανοί να ιδιωτικοποιήσουν και την Πέτρα του Ρωμιού

Το ΑΚΕΛ καλεί τον ΠτΔ να αντιληφθεί σε ποια κατεύθυνση βαδίζει
Και η κόντρα συνεχίζεται...

Απάντηση από πλευράς ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση και Αβέρωφ Νεοφύτου, εξέδωσε ο Στέφανος Στεφάνου. Σε προηγούμενη τοποθέτηση του ο Αβέρωφ Nεοφύτου έκανε λόγο ότι το ΑΚΕΛ να είναι απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση εξορθολογισμού, είτε αφορά την οικονομία, είτε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα της κυπριακής κοινωνίας.

Λίγες ώρες αργότερα η απάντηση ήρθε δια στόματος Στέφανου Στεφάνου, αναφέροντας ότι όταν ο ΔΗΣΥ μιλά για «εξορθολογισμό», ξεκινούν τα ξεπουλήματα.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αν δεν συναντούν αντίσταση από το ΑΚΕΛ και την κοινωνία, είναι ικανοί να ιδιωτικοποιήσουν μέχρι και την Πέτρα του Ρωμιού.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

«Όταν ο ΔΗΣΥ μιλά για «εξορθολογισμό», ξεκινούν τα ξεπουλήματα. Ξεπουλήματα ημικρατικών, Συνεργατισμού, λιμανιών, παραλιών, δημόσιου πλούτου.

Όταν λένε «μεταρρυθμίσεις» εννοούν τις νομοθεσίες που  παραγγέλλουν οι τράπεζες και εκτελεί ο κ. Νεοφύτου για να ξεσπιτωθούν ευκολότερα οικογένειες και μικροεπαγγελματίες.

Εννοούν τις εντολές της εργοδοσίας που υπακούει ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση προκειμένου να μην ελέγχονται οι εργοδότες που καταπατούν την εργατική νομοθεσία, για να μην καλύπτονται οι εργαζόμενοι από συλλογικές συμβάσεις εργασίας και Ταμεία Προνοίας.

Δεν είναι συναίνεση που ζητά ο ΔΗΣΥ. Είναι συνένοχους σε μια οικονομική πολιτική που υπηρετεί τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα του τόπου και συνθλίβει τους πολλούς. Σε αυτά θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αν δεν συναντούν αντίσταση από το ΑΚΕΛ και την κοινωνία, είναι ικανοί να ιδιωτικοποιήσουν μέχρι και την Πέτρα του Ρωμιού.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Σχετικά με τις παρακολουθήσεις: Σε εποχές που μαύρα βαν ξένων πρακτόρων με πολιτικές πλάτες αλωνίζουν και φακελώνουν όλη την Κύπρο, έχουμε υποχρέωση να θέσουμε αυστηρές δικλείδες σε κάθε τέτοια νομοθεσία. Η κοινωνία έχει έγνοιες και ανησυχίες για αυτά. Το γιατί ο ΔΗΣΥ και η ηγεσία του δεν έχουν, είναι κάτι που πρέπει να το εξηγήσουν.

2. Για τα θέματα διαφθοράς, ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση του θα πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί από τη μέρα που ανέλαβαν την εξουσία έχει καταγραφεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ αύξησης της διαφθοράς στην Κύπρο, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Συνέταιροι, ημέτεροι και συμπέθεροι των κυβερνώντων είναι οι λέξεις κλειδιά. Με αυτή την αφορμή, θα ήταν χρήσιμο να έχουμε και την τοποθέτηση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, για τα κατεστημένα της ΚΟΠ, για την παράγκα και την αδιαφάνεια.

3. Για το δε ενοικιοστάσιο, ο ΔΗΣΥ είναι φανερό ότι δεν νοιάζεται για την ισορροπία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στην προστασία του ιδιοκτήτη και την ανάγκη να μην θυματοποιηθούν ενοικιαστές, που βρέθηκαν σε οικονομική δυσκολία. Ψιλά γράμματα αυτά για το ΔΗΣΥ.

4. Όσο αφορά τα ΜΕΔ των ΠΕΠ, μάλλον αργά ξύπνησε ο ΔΗΣΥ. Είναι το ΑΚΕΛ που εδώ και χρόνια πρωτοστατεί στη Βουλή για να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία στο ζήτημα. 

5. Για τα καύσιμα ακόμα αναμένει η κοινωνία την απολογία της κυβέρνησης που με παροιμιώδη ανικανότητα επί επτά χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για τις ΑΠΕ στις μεταφορές, με αποτέλεσμα να μπουν νέες αυξήσεις στα ήδη ακριβά καύσιμα. Και ακριβότερα καύσιμα, και πρόστιμο από την ΕΕ και αποτυχία στους περιβαλλοντικούς στόχους! Και θέλουν και συγχαρητήρια από τους πολίτες!»

Home