ΑΚΕΛ για Οζερσάι: Υπονομεύουν προσπάθειες για διαπραγματεύσεις

ΑΚΕΛ για Οζερσάι: Υπονομεύουν προσπάθειες για διαπραγματεύσεις

Η άποψη του ΑΚΕΛ για το θέμα

Ανακοίνωση για τις ενέργειες Οζερσάι στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου εξέδωσε το ΑΚΕΛ όπου αναφέρει ότι οι προκλήσεις αυτές συγκρούονται κάθετα με τα Ψηφίσματα 550 και 789 του ΣΑ του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι: “Οι ενέργειες του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι σε σχέση με την περίκλειση πόλη της Αμμοχώστου, στην παρουσία αξιωματούχων του τουρκικού κατοχικού στρατού και της τουρκικής κυβέρνησης, συνιστούν καταδικαστέες προκλήσεις που συγκρούονται κάθετα με τα Ψηφίσματα 550 και 789 του ΣΑ του ΟΗΕ. Συνιστούν παράλληλα βάναυση πρόκληση σε βάρος των νόμιμων κατοίκων της πόλης.

 

Δεν είναι τυχαίο που αυτά συντελούνται σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι προσπάθειες για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ενόψει και της συνάντησης των δύο ηγετών στην παρουσία της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ. Οι ενέργειες Οζερσάι και της λεγόμενης «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα σε σχέση με το Βαρώσι στοχεύουν στην υπονόμευση των προσπαθειών για επανέναρξη διαπραγματεύσεων για μια λύση αρχών στο Κυπριακό”.

 

Home