ΑΚΕΛ: «Η Κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητα το περιβάλλον»

ΑΚΕΛ: «Η Κυβέρνηση δεν έχει προτεραιότητα το περιβάλλον»

Κατακραυγή για την επιστολή που έλαβε η Κυβέρνηση από την Ε.Ε.

To ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος επικαλούμενο την επιστολή που λαμβάνει η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την προστασία και τη διαχείριση των δικτύων Natura 2000. Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, «ο αρμόδιος Υπουργός αντί να προβεί σε άμεση έκδοση διαταγμάτων για την προστασία της χερσονήσου του ΑΚΑΜΑ, αντί να άρει τις αυθαίρετες επεμβάσεις σε χώρους προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000, αρκείται στο να διαβεβαιώνει τη δέσμευση της ΚΔ στην πράσινη συμφωνία και τις προτεραιότητες της».

 

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ:

«Ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη και σίγουρα ούτε και η τελευταία επιστολή που λαμβάνει η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την προστασία και τη διαχείριση των δικτύων Natura 2000. Τον Νοέμβριο του 2020, είχαμε καλέσει για πολλοστή φορά την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και το αρμόδιο υπουργείο να δράσουν άμεσα, όχι μόνο για να αποφευχθεί ο διασυρμός της χώρας στα δικαστήρια αλλά για να καταφέρει η Κύπρος να προχωρήσει επί της ουσίας στην προστασία των οικοτόπων του νησιού μας.

Αν οι διαδικασίες προχωρούσαν όπως έπρεπε τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα αποφάσιζε να αποστείλει προειδοποιητική επιστολή στην Κύπρο, η οποία έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει και να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την οδηγία για τους οικότοπους.

Ο αρμόδιος Υπουργός αντί να προβεί σε άμεση έκδοση διαταγμάτων για την προστασία της χερσονήσου του ΑΚΑΜΑ, αντί να άρει τις αυθαίρετες επεμβάσεις σε χώρους προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000, αρκείται στο να διαβεβαιώνει τη δέσμευση της ΚΔ στην πράσινη συμφωνία και τις προτεραιότητες της.

Από δεσμεύσεις και λόγια έχουμε χορτάσει, η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος της Κύπρου είναι άμεση και σίγουρα δεν είναι προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης».  

Home