Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: «Η Κυβέρνηση να ετοιμαστεί για 4ο κύμα πανδημίας»

Offsite Team -
05.07.2021 - 13:31

ΑΚΕΛ: «Η Κυβέρνηση να ετοιμαστεί για 4ο κύμα πανδημίας»


Ζητεί άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Το ΑΚΕΛ με αφορμή την αυξητική τάση των κρουσμάτων Covid, καλεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ να ετοιμαστεί και για ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα. Όπως αναφέρει, «ας μην αφήσει ξανά μια ολόκληρη επαρχία χωρίς ιατρική κάλυψη. Ας μην κλείσει η χώρα λόγω αδυναμίας του υγειονομικού συστήματος να ανταπεξέλθει. Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΔΣ του ΟΚΥΠΥ που διόρισε, να λειτουργήσουν πλήρως  και σωστά το Γ.Ν Αμμοχώστου για να προστατέψουν με επάρκεια τους πολίτες της χώρας».

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, «Οι άδειοι θάλαμοι ασθενών χωρίς επαγγελματίες υγείας να τους λειτουργήσουν δεν έχουν αξία για κανένα. Γι’ αυτό αναμένουμε την άμεση στελέχωση των θαλάμων με το αναγκαίο προσωπικό». Αυτό τονίζει το ΑΚΕΛ που ζητεί την άεση στήριξη των θαλάμων του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρεται, «οι δυναμικές διεκδικήσεις και οι πιέσεις του ΑΚΕΛ στον ΟΚΥΠΥ και στο Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά την ανάγκη για στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου φαίνεται ότι απέδωσαν. Πληροφορούμαστε ότι η μια από τις εισηγήσεις μας για αντιμετώπιση της πανδημίας, έστω και καθυστερημένα, υλοποιήθηκε και έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες των 3 επιπρόσθετων θαλάμων του 2ου ορόφου. Οι άδειοι θάλαμοι ασθενών χωρίς επαγγελματίες υγείας να τους λειτουργήσουν δεν έχουν αξία για κανένα. Γι’ αυτό αναμένουμε την άμεση στελέχωση των θαλάμων με το αναγκαίο προσωπικό.

Είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης στελέχωσης των επιπρόσθετων θαλάμων αφού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση των ασθενών και των νοσηλευόμενων στο Γ.Ν Αμμοχώστου λόγω ντόπιων και ξένων τουριστών που φιλοξενεί η περιοχή.

Επιπλέον, παρατηρώντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων Covid, καλούμε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη -ΔΗΣΥ να ετοιμαστεί και για ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα. Ας μην αφήσει ξανά μια ολόκληρη επαρχία χωρίς ιατρική κάλυψη. Ας μην κλείσει η χώρα λόγω αδυναμίας του υγειονομικού συστήματος να ανταπεξέλθει. Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΔΣ του ΟΚΥΠΥ που διόρισε, να λειτουργήσουν πλήρως  και σωστά το Γ.Ν Αμμοχώστου για να προστατέψουν με επάρκεια τους πολίτες της χώρας.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο και να παρεμβαίνει εκεί και όπου χρειάζεται».

 

Home