Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ κατά Προδρόμου: Ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου

Offsite Team -
08.09.2022

ΑΚΕΛ κατά Προδρόμου: Ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου

Φαντάζεται σχολεία στρατόπεδα ο υπουργός Παιδείας λέει το ΑΚΕΛ

Τα πυρά του προς τον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν σε σχολείο της Λάρνακας κατά την πρώτη ημέρα επιστροφής των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς, ανέφερε ότι το νέο περιστατικό προκαλεί αγανάκτηση. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε προηγούμενα περιστατικά τα οποία είχε πρωταγωνιστήσει ο ίδιος διευθυντής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναφερόμενος στον ίδιο τον Πρόδρομο Προδρόμου δήλωσε ότι «εμφορείται με οπισθοδρομικές αντιλήψεις και φαντάζεται σχολεία στρατόπεδα, είναι αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προδρόμου: Δεν υπήρξαν 60 αποβολές, υπήρξαν συστάσεις 

Αυτούσια η δήλωση του κ. Κουκουμά

Το νέο περιστατικό σε συγκεκριμένο γυμνάσιο της Λάρνακας με πρωταγωνιστή και πάλι τον ίδιο διευθυντή προκαλεί αγανάκτηση. Ο διευθυντής αποφάσισε κατά την πρώτη μέρα του σχολείου, να αποβάλει, χωρίς καν να προηγηθεί η όποια σύσταση, δεκάδες μαθητές της πρώτης τάξης του γυμνασίου για το κούρεμά τους. Είναι ο ίδιος διευθυντής που πριν μερικούς μήνες δεν έδωσε απολυτήρια σε μαθητές γιατί δεν ενέκρινε την κόμμωσή τους κατά την τελετή αποφοίτησης. Οι πρακτικές αυτές είναι εξόφθαλμα αντιπαιδαγωγικές και έξω από το πνεύμα των ίδιων των σχολικών κανονισμών.

Αυτές οι αυταρχικές πρακτικές και αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος στην προκλητική κάλυψη που τους δίνει ο Υπουργός Παιδείας, μέσα στο γενικότερο πνεύμα συντηρητισμού και ναφθαλίνης που διέπει την κυβέρνηση στα θέματα παιδείας και όχι μόνο. Η ίδια η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κατήγγειλε ότι ο Υπουργός δεν έχει μπει στον κόπο να απαντήσει στην επιστολή της σε σχέση με το περιστατικό κατά την περσινή τελετή αποφοίτησης του ίδιου σχολείου. Αυτή τη φορά, ο κ. Προδρόμου αρχικά, αρνήθηκε ότι επιβλήθηκαν αποβολές στους μαθητές. Στη συνέχεια, επιχείρησε να επιτεθεί στους οργανωμένους γονείς που αντέδρασαν. Και τέλος, έφτασε στο σημείο χθες, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό να παραλληλίζει τα σχολεία με στρατόπεδα.

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να κάνει το συνήγορο σε τέτοιες πρακτικές όπως του συγκεκριμένου διευθυντή, θα έπρεπε να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας που δεν είναι οι τρίχες των μαθητών. Άλλα όταν ο Υπουργός Παιδείας εμφορείται με οπισθοδρομικές αντιλήψεις και φαντάζεται σχολεία στρατόπεδα, είναι αυταπόδεικτα ακατάλληλος για την παιδεία του τόπου.

Home