Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα τη γεώτρηση στο οικόπεδο 8

Offsite Team -
20.01.2020 - 14:01

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα τη γεώτρηση στο οικόπεδο 8

Thumbnail
Νέα πρόκληση από την Τουρκία

Δήλωση έκανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για τη γεώτρηση Τουρκίας στο οικόπεδο 8 αναφέροντας ότι η κίνηση αυτή συνιστά μια νέα πρόκληση. 

 

Όπως αναφέρει ο κ. Στεφάνου: “Η ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει σε γεώτρηση στο οικόπεδο 8 στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστά μια νέα πρόκληση και μια νέα παρανομία της κατοχικής δύναμης σε βάρος της πατρίδας μας και του διεθνούς δικαίου.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα τη νέα τουρκική πρόκληση και καλεί τη διεθνή κοινότητα να βάλει φρένο στην Τουρκία και τις έκνομες ενέργειές της.

Ο κυπριακός λαός διερωτάται γιατί δεν έχουν ακόμα επιβληθεί τα μέτρα της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας που εκκρεμούν εδώ και μήνες;

Η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης, να βγάλει συμπεράσματα για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας, να μην καλλιεργεί αυταπάτες και εφησυχασμό.

Το ΑΚΕΛ είχε και έχει τη θέση ότι η ένταση και η κλιμάκωση δεν θα ευνοήσει την Κύπρο αλλά αντίθετα, μπορεί να οδηγήσει σε κρίση με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, που μπορεί να οδηγήσει στη μόνιμη και διαρκή ειρήνη. Σε αυτό το δρόμο, σταθμός-ορόσημο πρέπει να είναι η λύση του Κυπριακού η οποία θα μας απαλλάξει από την τουρκική κατοχή και τη διαίρεση. Θα ανοίξει το δρόμο για επίλυση ευρύτερων ζητημάτων, με την πατρίδα μας να έχει στη φαρέτρα της τις σχετικές συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες σχετικά με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, για τις θαλάσσιες ζώνες, τους φυσικούς πόρους και την κατανομή των εσόδων. Ταυτόχρονα, η λύση θα είναι και μια μεγάλη συμβολή στην υπόθεση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο”

Home