ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ αυτή τη φορά να επιδείξει συνέπεια

ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ αυτή τη φορά να επιδείξει συνέπεια

Οι δηλώσεις του Άριστου Δαμιανού για τις τελευταίες εξελίξεις

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Άριστος Δαμιανού, βουλευτής του ΑΚΕΛ σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και το ενδεχόμενο τριμερούς συνάντησης και στη συνέχεια πενταμερούς, όπου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος αυτή τη φορά πρέπει να επιδείξει συνέπεια. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει: “Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη, παραμένει ορατό το ενδεχόμενο τριμερούς, κοινής συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και ενδεχομένως, μετέπειτα άτυπης πενταμερούς παρουσία και των εγγυητριών δυνάμεων, νοουμένου βέβαια ότι θα προηγηθεί κατάληξη στους όρους αναφοράς.

Από τούδε και στο εξής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να επιδείξει συνέπεια και συνέχεια με όσα δήλωσε από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ. Η κρισιμότητα των στιγμών δεν αφήνει περιθώρια ούτε για λάθη ούτε για παλινδρομήσεις. Μόνο έτσι αντιμετωπίζονται οι όποιες προκλήσεις και σκοπιμότητες από πλευράς Τουρκίας. Μόνο έτσι μπορεί να δημιουργηθεί η προοπτική για λύση αρχών στη βάση της δικοινοτικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα”.

 
Home