Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Σταθεροί στη στήριξη του ΓΕΣΥ αλλά κριτικοί όπου χρειάζεται

Offsite Team -
13.06.2019 - 16:58

ΑΚΕΛ: Σταθεροί στη στήριξη του ΓΕΣΥ αλλά κριτικοί όπου χρειάζεται

Thumbnail
"Το τρένο μπήκε στις ράγες και ξεκίνησε.  Το πολυπόθητο ΓΕΣΥ πήρε σάρκα και οστά"

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Γιώργος Τ. Γεωργίου Βουλευτής του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυναμεις  και Μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας σχετικά με το Γενικό Σύστημα Υγείας.

Αυτούσια η δήλωση:

Έχουμε εγγράψει θέμα για να ενημερωθούμε από τον Υπουργό Υγείας για τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας.

 

Το τρένο μπήκε στις ράγες και ξεκίνησε.  Το πολυπόθητο ΓΕΣΥ πήρε σάρκα και οστά.  Τα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν πρώτα και κύρια στον κυπριακό λαό για την θέληση του να συμμετάσχει στο σύστημα και να δείξει υπομονή στα όποια προβλήματα έχουν προκύψει. 

 

Τα δημόσια νοσηλευτήρια παραμένουν η ραχοκοκαλιά του ΓΕΣΥ.  Με τη λειτουργία του ΓΕΣΥ έχουν φανερωθεί τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως στελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό αλλά και ωρομίσθιο προσωπικό.  Παρατηρούνται επίσης ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα.  Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τους Επαρχιακούς Διευθυντές των κρατικών νοσηλευτηρίων αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΟΚΥΠΥ.  Γι΄αυτό καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό όπως ενισχύσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια ώστε ο κύπριος πολίτης να απολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Οι πολιτικές του λιγότερου κράτους, της λιτότητας και των περικοπών έχουν φέρει τα δημόσια νοσηλευτήρια σε δεινή θέση. Χρειάζεται να ενδυναμωθούν.  

Εμείς ως ΑΚΕΛ, θα παραμείνουμε σταθεροί στην στήριξη του ΓΕΣΥ αλλά και κριτικοί όπου χρειάζεται ώστε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα προς όφελος των πολιτών.

Home