Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ: Υπάρχει εκτενής κατάχρηση, απληστία και αδιαφάνεια

Offsite Team -
08.09.2020 - 12:33

ΑΚΕΛ: Υπάρχει εκτενής κατάχρηση, απληστία και αδιαφάνεια

Thumbnail
Νέες δηλώσεις ΑΚΕΛ για πολιτογραφήσεις

Σε δήλωση προχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για το διορισμό τετραμελούς επιτροπής.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε: "Η τετραμελής ερευνητική επιτροπή για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων θα κριθεί από το έργο της, από τη συμβολή της να βγει στην επιφάνεια και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς που κτίστηκε γύρω από τη βιομηχανία πώλησης διαβατηρίων.

Η σύσταση της ερευνητικής επιτροπής δεν ακυρώνει ούτε και μηδενίζει τη μεγάλη ζημιά που έχει πάθει η Κύπρος, η οποία ενώ διασυρόταν διεθνώς τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ είτε δεν παραδεχόταν το πρόβλημα, είτε απέδιδε τις διεθνείς καταγγελίες σε σκοπιμότητες είτε επέρριπτε τις δικές της ευθύνες σε άλλους. 

Στις χιλιάδες των πολιτογραφήσεων που διενήργησε η κυβέρνηση δεν υπάρχουν απλώς λάθη και προβλήματα. Υπάρχει εκτενής κατάχρηση, απληστία και αδιαφάνεια που υπέσκαψε το πρόγραμμα και δυσφήμισε την Κύπρο. Είναι ευθύνη της επιτροπής να εντοπίσει και να αναδείξει την εκτεταμένη διαπλοκή και διαφθορά και ευθύνη της  κυβέρνησης αποφασιστικά να την πατάξει. Μέχρι τώρα τουλάχιστον η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδειξε καμία βούληση να το πράξει, αλλά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα και τις ενέργειές της έγινε μέρος του προβλήματος.

Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και απαιτούν να λογοδοτήσουν αυτοί που ντρόπιασαν τη χώρα μας. Οι πολίτες απαιτούν να καθαρίσει το όνομα της χώρα και να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η όλη σαθρή κατάσταση". 

 

Home