Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ/διαβατήρια: Σε άλλες χώρες κυβερνήσεις θα είχαν παραιτηθεί

Offsite Team -
20.01.2021 - 16:57

ΑΚΕΛ/διαβατήρια: Σε άλλες χώρες κυβερνήσεις θα είχαν παραιτηθεί

«Ούτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ούτε υπουργοί, αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να δηλώσουν σύγκρουση συμφερόντων»

Νέα πυρά κατά της Κυβέρνησης για το θέμα των Πολιτογραφήσεων, με αφορμή την χθεσινή (19/1) κατάθεση του τέως Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής που έχει συσταθεί, εξαπέλυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Όπως είπε, «ο κ. Χάρης Γεωργιάδης επιβεβαίωσε χθες ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν και είναι το βασικό μέρος του σκανδάλου των χρυσών διαβατηρίων. Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, ο τέως Υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης Αναστασιάδη δεν ζήτησε ποτέ να εξαιρεθεί από τη διαδικασία έγκρισης των χρυσών διαβατηρίων για αιτήσεις που υπέβαλαν γραφεία που συνδέονται μαζί τους». 

«Ούτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ούτε οι νυν και πρώην υπουργοί, αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να δηλώσουν την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος και να εξαιρεθούν από τη διαδικασία», τόνισε.

 

«Οι πολίτες γνωρίζουν τι συμβαίνει», υπέδειξε σημειώνοντας τα εξής: «Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έκοψε και έραψε τα κριτήρια του προγράμματος. Ακολούθως, το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη και γραφεία που συνδέονται με υπουργούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη υπέβαλλαν αιτήσεις για χρυσά διαβατήρια. Και οι ίδιοι άνθρωποι, ως υπουργικό συμβούλιο, έδιναν τις εγκρίσεις με αποτέλεσμα να αποκομίζουν κέρδη εκατομμυρίων τα γραφεία τους και οι οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυτό το γαϊτανάκι αλληλοεξυπηρέτησης που στήθηκε είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής».  

«Σε άλλες χώρες κυβερνήσεις θα είχαν παραιτηθεί. Στην Κύπρο η κυβέρνηση ζητά και τα ρέστα», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Home