Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛική Δήμαρχος λάβρος κατά Μεταναστών - «Επιστολή φωτιά»

Offsite Team -
18.07.2022 - 11:40

ΑΚΕΛική Δήμαρχος λάβρος κατά Μεταναστών - «Επιστολή φωτιά»

ΑΚΕΛ για κατώτατο: Η κυβέρνηση υποχωρεί στις αξιώσεις εργοδοτών
Δείτε αυτούσια την επιστολή που στάλθηκε για την λειτουργία των υπηρεσίων Κοινωνικής Ευημερίας

Σε επίσημη καταγγελία, λαμβάνοντας όλα τα νόμιμα μέτρα, προχωρεί ο Δήμος Λακατάμιας λόγω του ότι «δεν έχει παρατηρηθεί καμία αλλαγή στον τρόπο εξυπηρέτησης των αλλοδαπών» από τα γραφεία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας στη Λακατάμια, σύμφωνα με επιστολή ημερομηνίας 7/7 που απέστειλε η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα στην Υφυπουργό Αναστασία Ανθούση.

Στην επιστολή της προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα, η Δήμαρχος Λακατάμιας αναφέρει «ότι παρά τις όποιες παραστάσεις που έχουν γίνει, είτε μέσω επιστολών, είτε μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών  από πλευράς του Δήμου και παρά τις όποιες υποσχέσεις που έχουμε λάβει από διάφορους υπεύθυνους, δεν έχει παρατηρηθεί καμία αλλαγή στον τρόπο εξυπηρέτησης των αλλοδαπών από τα γραφεία σας στη Λακατάμια».

«Δυστυχώς δεν μας αφήνετε άλλη διέξοδο από το να προχωρήσουμε με επίσημη καταγγελία, λαμβάνοντας όλα τα νόμιμα μέτρα, αφού ο χώρος χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο που τόσο η εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου όσο και η εξωτερική αλλά και οι υγειονομικές του διευκολύνσεις είναι αδύνατο να μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιο μεγάλο αριθμό καθημερινών επισκέψεων, με όλα τα σοβαρά συνεπακόλουθα», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι οι συνθήκες που δημιουργούνται στη γύρω περιοχή είναι τέτοιες που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, με συνέπειες και στην ψυχική τους υγεία.

Τέλος, η κ. Χατζήπαπα αναφέρεται στην ύπαρξη τεταμένης κατάστασης που αν φτάσει εκτός ελέγχου, όπως αναφέρει, «θα έχει συνέπειες για τις οποίες ως Υπηρεσία, Υφυπουργείο, αλλά και ως Κυβέρνηση  θα φέρετε ακεραία την ευθύνη».

Η επιστολή της Δημάρχουν κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εσωτερικών, στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στον Αρχηγό Αστυνομίας.

Δείτε αυτούσια την επιστολή:

1

Home