Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛικοί προς ηγεσία: Ανοίξτε το κόμμα στην κοινωνία

Του Στέλιου Στυλιανού -
25.03.2023

ΑΚΕΛικοί προς ηγεσία: Ανοίξτε το κόμμα στην κοινωνία

Βλέπουν προοπτική για το μέλλον - Πάνε για εκσυγχρονισμό δομών στον Καταστατικό Συνέδριο του Φθινοπώρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανασκόπηση του αποτελέσματος των Προεδρικών στις κομματικές ομάδες βάσης του ΑΚΕΛ με τα μέλη του κόμματος να βλέπουν παρά την ήττα κάποια θετικά στοιχεία στα οποία καλούν την ηγεσία τους κόμματος να χτίσει για να επιτευχθεί ο στόχος το ΑΚΕΛ να γίνει και πάλι ισχυρό. 

Όπως πληροφορείται η Offsite News φαίνεται ότι στις κομματικές ομάδες βάσης υπάρχει η ίδια η αντίληψη με τα όσα η Κεντρική Επιτροπή κατέληξε ως πρώτο συμπέρασμα ότι δηλαδή παρά την απογοήτευση για την ήττα που αφήνει το ΑΚΕΛ εκτός Κυβέρνησης για τρίτη πενταετία υπάρχουν θετικά στοιχεία τα οποία το κόμμα θα πρέπει να αξιοποιήσει για να γίνει πιο ισχυρό. 

Μάλιστα φαίνεται ότι οι απόψεις μελών του κόμματος συγκλίνουν με αυτές της ηγεσίας ότι θα πρέπει να ανοίξει περισσότερο το κόμμα προς την κοινωνία αλλά και πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν τα άτομα που ήρθαν και στήριξαν την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη αλλά δεν είναι στον χώρο της Αριστεράς δημιουργώντας με αυτά μια κοινωνική συμμαχία για επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν.

Παράλληλα ένα θέμα το οποίο απασχολεί και την βάση του κόμματος το οποίο εξάχθηκε και ως συμπέρασμα από την Κεντρική Επιτροπή είναι ότι οι διαδικασίες του κόμματος για την επιλογή υποψήφιου για τις Προεδρικές είναι αργές. 

Βάσει και των αναφορών των μελών του κόμματος το ΑΚΕΛ σύμφωνα με κομματικές πηγές καλείται να εφαρμόσει ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου εκείνες τις καταστατικές αλλαγές τις οποίες ακολούθως θα πρέπει να εφαρμόσει στην πράξη για να ανοίξει περαιτέρω προς την κοινωνία αλλά και για να εκσυγχρονίσει τις δομές του. 

Σημαντικό κεφάλαιο το οποίο συζητείται είναι και οι λόγοι που ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ οι οποίοι στις Βουλευτικές του 2016 και του 2021 δεν ψήφισαν το κόμμα και έμειναν είτε στην αποχή είτε ακόμα στράφηκαν σε άλλες επιλογές  στις Προεδρικές του 2023 στήριξαν Ανδρέα Μαυρογιάννη έχοντας ως στόχο ο κόσμος αυτός να επιστρέψει πίσω στην βάση του. 

Σημειώνεται ότι η διεργασίες στις κομματικές ομάδες βάσης αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου και ακολούθως θα συνέλθει ξανά η Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο για να συζητήσουν ακριβώς τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου με την βάση. 

Τέλος να αναφέρουμε ότι με την ολοκλήρωση αυτών των διεργασιών αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν για τα καλά οι πρώτες ενέργειες για το Καταστατικό Συνέδριο του Φθινοπώρου. Τότε θα τεθεί επί τάπητος σε ποιες αλλαγές θα προχωρήσει το κόμμα για επιτευχθεί ο στόχος του εκσυγχρονισμού δομών και το περαιτέρω άνοιγμα στην κοινωνία. 

Home