Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΑΚΕΛ/Πουρνάρα: Τα τελευταία χρόνια δεν επιτελέστηκε άριστο έργο

Offsite Team -
14.03.2022 - 17:33

ΑΚΕΛ/Πουρνάρα: Τα τελευταία χρόνια δεν επιτελέστηκε άριστο έργο

«Ελπίζουμε ότι έστω τώρα θα υλοποιηθούν ανθρώπινες πολιτικές υποδοχής»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ, αναφορικά με την επίσκεψη του ΠτΔ στο Πουρνάρα.

Ορθά ο κ. Αναστασιάδης, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Υποδοχής στο Πουρνάρα. Το Πουρνάρα βέβαια, δεν είναι ζήτημα επικοινωνιακής διαχείρισης, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Προσθέτοντας ότι είναι ζήτημα συμμόρφωσης του κράτους με τις διεθνείς του υποχρεώσεις, ζήτημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Και είναι ζήτημα επείγον γιατί εκατοντάδες άνθρωποι θα συνεχίσουν να ζουν –όπως ζουν επί εβδομάδες και μήνες τώρα- κάτω από τέντες, μέσα στο ψύχος και τη βροχή.

Επίσης αναφέρει στην ανακοίνωση οτι, όλα τα τελευταία χρόνια δεν επιτελέστηκε «άριστο έργο» στο Πουρνάρα. Το ακριβώς αντίθετο συνέβηκε. Από κέντρο υποδοχής αφέθηκε να γίνει μια εστία ανθρωπιστικής κρίσης, με συνθήκες διαβίωσης που δεν αξίζουν σε κανένα παιδί, σε κανένα άνθρωπο. Αφέθηκε να γίνει μια τεράστια αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας. Με ασυνόδευτα παιδιά να ζουν στοιβαγμένα σε κοντέινερ. Με λύματα να πλημμυρίζουν το χώρο. Ακόμα και με ανεπαρκή διατροφή. Και όλα αυτά την ώρα που το κυπριακό κράτος λάμβανε και λαμβάνει από την ΕΕ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να διασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής.

Ελπίζουμε ότι έστω τώρα -μετά από τόσα χρόνια που τόσο εμείς, όσο και άλλοι φορείς και ανεξάρτητοι θεσμοί πιέζουμε για λύσεις- ότι θα υλοποιηθούν αποτελεσματικές και ανθρώπινες πολιτικές υποδοχής, φιλοξενίας και ένταξης των προσφύγων. To ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία της κυβερνητικής πολιτικής και αν τελικά οι σημερινές εξαγγελίες θα υλοποιηθούν στην πράξη, καταληγει η ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο

Home