Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Α.Κυπριανού:Άλλη εικόνα έφερε ο ΠτΔ για συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Offsite Team -
10.02.2019 - 13:17

Α.Κυπριανού:Άλλη εικόνα έφερε ο ΠτΔ για συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Thumbnail
Πρέπει να εργαστούμε για δημιουργία προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν επανένωση της Κύπρου, λέει ο ΓΓ ΑΚΕΛ 

Εάν θέλουμε πραγματικά να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού πρέπει να εργαστούμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν επανένωση της  πατρίδας μας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού.

 

Σε δηλώσεις στην Πύλα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης με τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη «λύπη» του «για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου» και εξήγησε πως «άλλη ήταν η εικόνα που ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με τη συνάντηση του 'Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Προέδρου και άλλη εικόνα επιχειρείται να καλλιεργηθεί και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά κυρίως από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία συμμετείχαν σ’ αυτή τη συνεδρία και γνωρίζουν πολύ καλά ότι διαφορετικά λέχθηκαν τα πράγματα».

 

Πρόσθεσε ότι «καταβάλλεται μια προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης μας» και αναφέρθηκε «στις δηλώσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου για το ότι υπήρξε μια συνωμοσία περίπου από το σύνολο της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Γενικού Γραμματέα, για να εξαφανιστούν έγγραφα δήθεν, τα οποία περιλάμβαναν θέσεις οι οποίες ήταν υποστηρικτικές προς τις δικές μας».

«Το είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή»

Σημείωσε πως «αυτή τη συζήτηση την κάναμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ένα έγγραφο υπήρχε αναφορικά με το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο περιλάμβανε ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας στις επανειλημμένες του εκθέσεις, αυτό της 30ης Ιουνίου. Τώρα που καταρρέει η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, επιχειρείται να εξευρεθούν συνωμότες και συνωμοσίες για να καλύψουν δυστυχώς, τη γύμνια των επιχειρημάτων της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού».  

Με αυτό τον τρόπο, συνέχισε, «δεν εξυπηρετούμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου και του λαού μας. Εάν θέλουμε πραγματικά να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού λαού πρέπει να εργαστούμε για να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να επανενώσουμε την πατρίδα μας στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».  

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού «το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ενημερώνει αντικειμενικά και σωστά τον κυπριακό λαό ακριβώς γιατί ενδιαφέρεται για την επανένωση της Κύπρου».  

Αναφερόμενος στην επίσκεψη των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ στην Πύλα, ο κ. Κυπριανού είπε πως η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά από εκεί «για να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα, ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε μαζί για να απελευθερώσουμε την κοινή μας πατρίδα, για να δώσουμε τη δυνατότητα στον κυπριακό λαό και ιδιαίτερα στις νέες γενιές να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία για καλύτερη προοπτική, για καλύτερη ζωή για το σύνολο των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων».

Home