Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντιδράσεις υποψηφίων για επίσκεψη Αβέρωφ στην Αμμοχώστου

Offsite Team -
22.06.2022 - 20:55

Αντιδράσεις υποψηφίων για επίσκεψη Αβέρωφ στην Αμμοχώστου

Κολοκασίδης και Ηλιάδης εξέδωσαν ανακοινώσεις αναφορικά με την σημερινή επίσκεψη του Αβέρωφ στα κατεχόμενα.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Μάριος Ηλιάδης, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "αυτοί που πρωτοστάτησαν και επέτρεψαν τον τουρκικό επεκτατισμό στην Αμμόχωστο, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρουσιάζονται σήμερα ενώπιον του λαού ως οι σωτήρες της Πόλης".

>>>Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ: Δεν θα το επιτρέψω ποτέ να χαθεί η Αμμόχωστος

Όπως σημειώνει, η παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο, "δε διαγράφει τα εγκληματικά λάθη που διέπραξε η διακυβέρνηση την οποία στηρίζει εδώ και 9μισι χρόνια, και της οποίας μάλιστα θέλει να είναι ο συνεχιστής".

Επιπλέον, στρέφει τα πυρά του και εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος, όπως αναφέρει, επέδειξε "τρανταχτή έλλειψη διορατικότητας" ως τέως Υπουργός Εξωτερικών, αφού "εκτιμούσε ότι οι κινήσεις των Τούρκων στην Αμμόχωστο, αποτελούσαν πυροτέχνημα".

O Αβέρωφ Νεοφύτου να δεχθεί τις ανάλογες χρεώσεις για το θέμα της Αμμοχώστου, λέει ο Γ. Κολοκασίδης

Για "σκοπούς συμμετρίας o Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, πρέπει να δεχθεί και τις ανάλογες χρεώσεις για το θέμα της Αμμοχώστου από τη στιγμή που επιθυμεί να πιστώνεται με τα θετικά της διακυβέρνησης Αναστασιάδη" αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης, σημειώνοντας  η Αμμόχωστος "είναι ένα θέμα στο οποίο η κυβέρνηση αποδείχθηκε εντελώς ανεπαρκής"

Σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κολοκασίδης αναφέρει ότι η παρούσα διακυβέρνηση "κατ’ αρχάς είχε υποτιμήσει το θέμα της Αμμοχώστου, όταν όμως αποδείχθηκε ότι οι τουρκικές μεθοδεύσεις προχωρούσαν, ξεκίνησε μια υποτιθέμενη προσπάθεια για μέτρα κατά της Τουρκίας η οποία ξεφούσκωσε στα πρώτα μέτρα της διαδρομής της".

Προσθέτει ότι "ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η κυβέρνηση κατέληξαν να αναδιπλώνονται σε ΜΟΕ τα οποία ουσιαστικά συγκάλυπταν το τουρκικό έγκλημα στην Αμμόχωστο".

Όπως αναφέρει ο κ. Κολοκασίδης, "τώρα ο κ. Νεοφύτου επισκεπτόμενος την κατεχόμενη Αμμόχωστο καλεί σε βοήθεια τους Τουρκοκύπριους όταν θα έπρεπε να αποδυθεί σε επιθετική πολιτική δημιουργίας κόστους για την Τουρκία".

"Και το κερασάκι στην τούρτα; Η δήλωση Αβέρωφ Νεοφύτου ότι όλα αυτά δεν έχουν προεκλογική χροιά", καταλήγει ο Γιώργος Κολοκασίδης.

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Offsite Team -
28.06.2022 - 07:09

Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συμμετέχει ο ΠτΔ

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με ξένους ηγέτες

Σε δείπνο που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είχε ανακοινωθεί σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, Ανδρέα Ιωσήφ, την Τρίτη 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην ισπανική πρωτεύουσα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί σε δείπνο που παραθέτει στο περιθώριο της Συνόδου προς τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντζεθ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Προέδρου, το ταξίδι στην ισπανική πρωτεύουσα θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συναντηθεί διμερώς με ξένους ηγέτες και να τους ενημερώσει για θέματα που απασχολούν την Κύπρο, με βασικότερο το Κυπριακό.

"Η πρόταση του για υλοποίηση ΜΟΕ τα οποία θα υποβοηθήσουν την όλη διαδικασία και η ανάγκη εγκατάλειψης από την τουρκική πλευρά των προκλητικών ενεργειών και της αδιάλλακτης στάσης της θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη", επεσήμανε ο κ. Ιωσήφ, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home