Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για τον κρατικό προϋπολογισμό

Offsite Team -
09.12.2022 - 17:37

Αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για τον κρατικό προϋπολογισμό

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2023

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ΑΚΕΛ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ που «έχει την πιο αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης από την ίδρυση της Δημοκρατίας», συνεχίζει να λειτουργεί ως εργοστάσιο παραγωγής ανακοινώσεων που επικαλείται τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

>>> Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ: Ξεκάθαρο το δίλημμα: Συνέχεια ΔΗΣΥ ή αλλαγή

Την ίδια στιγμή, ο κ. Πελεκάνος σύγκρινε ενδεικτικά στοιχεία της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ με αυτά της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ, όπως για παράδειγμα ότι «το ΑΚΕΛ κατέθετε ελλειμματικούς προϋπολογισμός ύψους 1δις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κατέθεσε ένα προϋπολογισμό, όχι μόνο κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτούς που κατέθετε το ΑΚΕΛ, αλλά και πλεονασματικό».

Αυτούσια η γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, στο ΑΚΕΛ:

«Το ΑΚΕΛ που ψηλά στο παλμαρέ του έχει την πιο αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης από την ίδρυση της Δημοκρατίας, συνεχίζει να λειτουργεί ως εργοστάσιο παραγωγής ανακοινώσεων που επικαλείται τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με στόχο να πείσει όλους μας πως ζούμε κάπου αλλού.

Για κακή του τύχη οι πολίτες δεν κατέχουν οικονομικές γνώσεις επιπέδου του ΑΚΕΛ.

Χρησιμοποιώντας μόνο ένα ενδεικτικό μέρος των στοιχείων που θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, ενημερώνουμε το ΑΚΕΛ πως οι πολίτες γνωρίζουν ότι:

  • Το ΑΚΕΛ κατέθετε ελλειμματικούς προϋπολογισμός ύψους 1δις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κατέθεσε ένα προϋπολογισμό, όχι μόνο κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτούς που κατέθετε το ΑΚΕΛ, αλλά και πλεονασματικό.
  • Το ΑΚΕΛ παρέδωσε μια οικονομία με την ανεργία στο 17%. Σήμερα ζούμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.
  • Το ΑΚΕΛ παρέδωσε ένα πτωχευμένο κράτος με δαπάνες για το κράτος πρόνοιας ύψους 800εκ. Σήμερα η Κύπρος είναι στην επενδυτική βαθμίδα, λαμβάνει τα εύσημα από διεθνείς Οίκους για τις αποδόσεις της, ενώ οι δαπάνες για το κράτος πρόνοιας αυξήθηκαν στα 1,3δις. 
  • Το ΑΚΕΛ παρέδωσε  αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του -7.4%. Το 2022 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6%.
  • Το ΑΚΕΛ παρέδωσε μια οικονομία με το ποσοστό συμπολιτών που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο φτώχιας ή κοινωνικού αποκλεισμού να ανέρχεται σε 28%. Σήμερα καταγράφουμε το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε από το 2005 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.»

ΑΚΕΛ: Ξεκάθαρο το δίλημμα: Συνέχεια ΔΗΣΥ ή αλλαγή

Να υπενθυμίσουμε ότι, σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ,μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση παραδίδει μια κοινωνία πιο άνιση από ποτέ, προσθετοντας ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Χάρη Γεωργιάδη στο πλευρό του, επανέλαβαν ωμά ότι θέλουν να συνεχίσουν αυτή την πορεία πάνω στις πλάτες του λαού.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέδειξε πού βρίσκεται ο τόπος και προς τα πού πρέπει να πορευθεί.

Η κυβέρνηση του Συναγερμού παραδίδει μια κοινωνία πιο άνιση από ποτέ και αντιμέτωπη με την ακρίβεια και την επιθετικότητα των τραπεζών. Παραδίδει μια οικονομία με τα προβλήματα κρυμμένα κάτω από το χαλί. Παραδίδει μια χώρα εξευτελισμένη ανά το παγκόσμιο από όλα τα σκάνδαλα της δεκαετίας της.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Χάρη Γεωργιάδη στο πλευρό του, επανέλαβαν ωμά ότι θέλουν να συνεχίσουν αυτή την πορεία πάνω στις πλάτες του λαού. Τα δε κόμματα που στηρίζουν τον άλλο συναγερμικό υποψήφιο, τον Νίκο Χριστοδουλίδη υποτάχθηκαν πλέον στη γραμμή του. Κάνουν γαργάρα πλέον την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου.

Ο τόπος βρίσκεται σε σταυροδρόμι: είτε θα συνεχιστεί η διακυβέρνηση Συναγερμού είτε θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή, για τη νέα αρχή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία. Μια νέα αρχή για τον λαό, για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά.»

Home