Άντρος για Β’ φάση ΓεΣΥ: Το ΑΚΕΛ αισθάνεται δικαιωμένο

Άντρος για Β’ φάση ΓεΣΥ: Το ΑΚΕΛ αισθάνεται δικαιωμένο

Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Δικαιωμένο αισθάνονται το ΑΚΕΛ για την μεταρρύθμιση του ΓεΣΥ, αναφέρει στο μήνυμα του Άντρος Κυπριανού, αφού μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις προστάτεψαν αυτή την μεταρρύθμιση.

Παράλληλα κ. Κυπριανού αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ θα συμβάλλει δραστήρια και δημιουργικά για να δοθούν λύσεις και να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια.

Αυτούσιο το μήνυμα:

Η έναρξη της β΄ φάσης του ΓΕΣΥ με την εφαρμογή της ενδονοσοκομειακής περίθαλψης συνιστά ένα ακόμα βήμα προς την εδραίωση ενός σύγχρονου και ανθρωποκεντρικού συστήματος υγείας στον τόπο μας.

Η υλοποίηση του ΓΕΣΥ με τον καθολικό, κοινωνικά αλληλέγγυο και μονοασφαλιστικό του χαρακτήρα αποτελεί νίκη και κατάκτηση για τον κυπριακό λαό. Μια μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση γίνεται βήμα βήμα πραγματικότητα επειδή η κυπριακή κοινωνία δεν υποχώρησε μπροστά στα ιδιωτικά συμφέροντα και τις κυβερνητικές ιδεοληψίες που είχαν άλλους σχεδιασμούς. Το ΑΚΕΛ αισθάνεται δικαιωμένο γιατί μαζί με άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις πρωτοστάτησε σε αυτή τη μεταρρύθμιση, με αυτό τον χαρακτήρα και φιλοσοφία, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του λαού μας και ιδιαίτερα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ευάλωτων ομάδων.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ΓΕΣΥ συνεχίζει να έχει ακόμα προκλήσεις και προβλήματα ενώπιον του. Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλλει δραστήρια και δημιουργικά για να δοθούν λύσεις και να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Η μεγάλη ευθύνη όμως παραμένει στην κυβέρνηση και τον ΟΚΥπΥ οι οποίοι οφείλουν να ανταποκριθούν επιτέλους στην επιτακτική αναγκαιότητα για αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για αναστήλωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αυτό είναι που θα κρίνει το μέλλον του ΓΕΣΥ. Η διαφύλαξη του μονοασφαλιστικού του χαρακτήρα,  η ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού, η εκπαίδευση του προσωπικού, η οργάνωση, οι δομές και τα εργασιακά. Αυτά είναι ζητήματα που η κυβέρνηση και ο ΟΚΥπΥ όφειλαν να είχαν ήδη λύσει.

Home