Αρ. Δαμιανού: «Αυταπόδεικτη η θεσμική διαπλοκή του ΠτΔ»

Αρ. Δαμιανού: «Αυταπόδεικτη η θεσμική διαπλοκή του ΠτΔ»

Κατέθεσε τρεις ισχυρισμούς

Ως αυταπόδεικτη θεωρεί τη θεσμική διαπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας το ΑΚΕΛ. Σχολιάζοντας τα όσα έγραψε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παράσχος, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού ανέλυσε τρεις λόγους για τους οποίους το ΑΚΕΛ θεωρεί τις ενέργειες του Προέδρου ως θεσμική διαπλοκή αφού: 

1. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέτρεψε στο Υπουργικό του Συμβούλιο να εγκρίνει αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις που έγιναν από το δικηγορικό γραφείο που ίδρυσε ο ίδιος. Ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων του Υπουργικού, αποκόμισαν οικονομικό όφελος άτομα του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος και πρώην συνέταιροι του κ. Αναστασιάδη.

2. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε δωρεάν με ιδιωτικά τζετ μεγαλοεπιχειρηματιών και άρα έλαβε δώρο σε είδος αποτιμητέο σε χρήμα όπως καθορίζουν διεθνείς συμβάσεις. Μάλιστα ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας, με του οποίου το τζετ ταξίδεψε και στις Σευχέλλες, έλαβε στη συνέχεια δεκάδες διαβατήρια με κατ΄εξαίρεση πολιτογραφήσεις, ενδεχομένως παράνομα σε ορισμένες περιπτώσει

3. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε και συμφώνησε με το κούρεμα καταθέσεων, την ώρα που μέλη του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος, υπό συνθήκες ενδεχόμενης προνομιακής πληροφόρησης, έβγαλαν δεκάδες εκατομμύρια εκτός Κύπρου και γλύτωσαν από το κούρεμα καταθέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανού, «Αυτά είναι ο ορισμός της θεσμικής διαπλοκής. Αυτά και πολλά άλλα εκθέτουν διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία και αμαυρώνουν το όνομα της πατρίδας μας. Αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας στην κατάταξη της Κύπρου ως της χώρας με τη μεγαλύτερη αύξηση της διαφθοράς από τότε που στην εξουσία βρίσκεται ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ».

 

Home