Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Άτυπη διάσκεψη βλέπει ο Ακιντζί από ΓΓ ΟΗΕ μετά τις προεδρικές

Offsite Team -
13.08.2020 - 17:38

Άτυπη διάσκεψη βλέπει ο Ακιντζί από ΓΓ ΟΗΕ μετά τις προεδρικές

Thumbnail

Μετά τις «προεδρικές εκλογές» και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι γνωστό ότι θα καταβάλει προσπάθεια για τη σύγκληση μιας άτυπης πενταμερούς συνόδου για την Κύπρο, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακινζί.

 

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόρφου, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε από την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο τον περασμένο Νοέμβριο και αυτό δεσμεύτηκε να κάνει ο Γενικός Γραμματέας με την έκθεση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

Αναφερόμενος στην "εκλογική διαδικασία", ο κ. Ακιντζί είπε ότι λαμβάνει μέρος σε «εκλογές» για πολλά χρόνια και ότι αυτή τη φορά το κλίμα είναι διαφορετικό. Βλέπει, πρόσθεσε, μια μεγάλη συσπείρωση γύρω από τον «πρόεδρο της δημοκρατίας».

 

Αυτό, πρόσθεσε, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, όμως το νιώθει πιο έντονα όταν βρίσκεται ανάμεσα στον «λαό».  

Εξάλλου, ο επίσης ανεξάρτητος υποψήφιος, «βουλευτής» του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι έθεσε υποψηφιότητα για να διορθώσει την «ακαταστασία» που υπάρχει στα ανώτατα δώματα του «κράτους» με τον καβγά εξουσίας ανάμεσα στους «θεσμούς» και τον ανταγωνισμό τους στον ρόλο που θα διαδραματίσουν, εννοώντας τον «πρόεδρο» και την «κυβέρνηση».  

Δεν ξεκίνησε την εκστρατεία του ισχυριζόμενος ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα πετύχει μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ή θα καταφέρει την αναγνώριση του ψευδοκράτους, πρόσθεσε ο κ. Ντενκτάς και ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να φτάσει πουθενά το Κυπριακό, που είναι διεθνές πρόβλημα, μόνο με τη βούληση των Τουρκοκυπρίων.  

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΗΡ), Γιενάλ Σενίν ανέφερε ότι απέκτησε μεγάλη σημασία το τι είδους πολιτική θα ακολουθήσει η τ/κ πλευρά μετά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μια νεκρή περίοδο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό. 

 

Σε γραπτή δήλωση του κόμματός του, αναφέρεται ότι ο κ. Σενίν εξέφρασε την άποψη ότι αυτές τις εξελίξεις πρέπει να αξιολογήσουν οι «πολίτες» όταν πάνε στην κάλπη 11 Οκτωβρίου.

ΚΥΠΕ 

 

Home