Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτές είναι οι ποινές εάν φωτογραφίσεις το ψηφοδέλτιο σου

Offsite Team -
02.02.2023

Αυτές είναι οι ποινές εάν φωτογραφίσεις το ψηφοδέλτιο σου

Τι αναφέρει η σχετική νομοθεσία - Μπορεί να βρεθεί εκτός εκλογικού κέντρου όποιος κάνει χρήση κινητού

Ποινές μέχρι €1000 αλλά και 6 μήνες φυλάκιση περιλαμβάνονται στο περί εκλογής νόμο σε περίπτωση που κάποιος εκλογέας πιαστεί να φωτογραφίζει στο εκλογικό κέντρο σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την υπηρεσία Εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενος το επιτελείο Χριστοδουλίδη έστειλε επιστολή στον Έφορο Εκλογών μέσα από την οποία αναφέρει ότι υποψήφιοι είτε προτρέπουν ή προσπαθούν να επιβάλουν σε ψηφοφόρους να φωτογραφίσουν με το τηλέφωνο τους το ψηφοδέλτιο εντός του εκλογικού κέντρου.

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου εντός του εκλογικού κέντρου, από οποιοδήποτε πρόσωπο, πλην του/της προεδρεύοντα / προεδρεύουσας υπαλλήλου κι αυτό μόνο για σκοπούς επικοινωνίας με τον/την οικείο Έφορο Εκλογής.

Ο/η προεδρεύων/προεδρεύουσα υπάλληλος έχει εξουσία να απομακρύνει από το εκλογικό κέντρο οποιοδήποτε πρόσωπο κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου. 

Προς τον σκοπό αυτό, έχουν ήδη δοθεί αυστηρές οδηγίες, μη αποκλειομένης και της σύλληψης των προσώπων που θα επιχειρήσουν να κάνουν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων εντός των εκλογικών κέντρων.

Home