Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βαρώσι: Ετοιμάζονται για την άφιξη του Ερντογάν

Offsite Team -
12.11.2020 - 12:59

Βαρώσι: Ετοιμάζονται για την άφιξη του Ερντογάν

Thumbnail
Εργασίες καθαριότητας και δεντροφύτευσης στο Βαρώσι ενόψει άφιξης Ερντογάν

Εργασίες καθαριότητας και τοποθέτησης δέντρων και λουλουδιών διεξάγονται σήμερα στην εντός της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη Κυριακή.  

Η Χαλκίν Σεσί αναφέρει σήμερα ότι γίνεται δεντροφύτευση, ενώ σε βίντεο του «πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου» στα ΜΚΔ δείχνει τα δέντρα και τα λουλούδια που έχουν φτάσει με φορτηγά από την Τουρκία και σήμερα τοποθετούνται στο Βαρώσι, κοντά στις οδούς που είναι ανοικτές και το μέρος όπου θα γίνει το πικ νικ την Κυριακή. Στις εικόνες φαίνεται επίσης ο ποδηλατοδρόμος που είναι ήδη έτοιμος και ο δημοσιογράφος αναφέρει στο βίντεο ότι ποδήλατα θα ενοικιάζονται έναντι συγκεκριμένης τιμής σε όσους θέλουν.

 

Πολλά συνεργεία καθαριότητας και περικοπής παλιών δέντρων διακρίνονται να εργάζονται εντός του περιφραγμένου Βαρωσίου, τα οποία φέρονται να ανήκουν στον «δήμο» Αμμοχώστου. Δεν γίνονται εργασίες που να αφορούν τα κτίρια.

 

Στο μεταξύ, ο πολιτιστικός σύλλογος «Μπαράκα» πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα την Κυριακή. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ομάδα του συλλόγου πήγε σήμερα στα φώτα τροχαίας μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» και ανάρτησε πανό που έγραφε «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας».  

Αύριο στη 1 το μεσημέρι, ο «Μπαράκα» θα μεταβεί έξω από το «προεδρικό» για να εναποθέσει ένα καλάθι πικ νικ έξω από το κτίριο, ώστε ο Ερσίν Τατάρ να το δώσει στον Ταγίπ Ερντιγάν όταν έρθει στα κατεχόμενα.  

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του για το Βαρώσι, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σε ανάρτησή του έγραψε ότι «δεν έχουμε ανάγκη κινήσεις που θα μας δημιουργήσουν νέες δυσκολίες με το διεθνές δίκαιο και ενώπιον της διεθνούς κοινότητας».  

Ο κ. Ερχιουρμάνν σημείωσε ότι το Βαρώσι ήταν μέρος μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού και πως είχαν πει πως δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις στην περιφραγμένη πόλη ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Γιατί, ανέφερε, το να γίνουν κινήσεις ώστε το Βαρώσι να ανοίξει με τρόπο που να συνάδει με το διεθνές δίκαιο όχι μόνο δεν θα εμποδίσει την συνολική λύση, αλλά αντίθετα θα βοηθήσει θετικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΚΥΠΕ

Home