Βίκτωρας: Κάποιοι παγίδευσαν τον Ανδρέα Παράσχο

Βίκτωρας: Κάποιοι παγίδευσαν τον Ανδρέα Παράσχο

''Αν πίστευε σε αυτό που έγραψε θα έπρεπε να ήταν στην κύρια σελίδα όχι σε καταληκτικό σχόλιο σε άρθρο''

Παρέμβαση για την υπόθεση του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου έκανε στην εκπομπή ‘’Από Μέρα σε Μέρα’’ του ΡΙΚ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος. 

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι:

''Ο Ανδρέας Παράσχος θεωρώ ότι σε αυτό το θέμα βρίσκεται σε λάθος δρόμο. Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρξαν κάποιοι που τον παγίδευσαν, αντιλαμβάνομαι ότι υπήρξαν κάποιοι που του είπαν πράγματα που δεν ευσταθούσαν. Επικαλέστηκε ένα δείπνο και κάποιους ανθρώπους που ήταν εκεί όπως τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να διαψεύσει από το πρώτο δευτερόλεπτο και μέσω του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέσω δικής του δήλωσης. 

Στη συνέχεια έγινε επίκληση και πολιτικών αρχηγών, του κ. Άντρου Κυπριανού και του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πρώτη φορά το άκουσα και το διάβασα στο άρθρο ενώ ο κ. Άντρος Κυπριανού είπε ότι ‘’αν ήξερα κάτι θα το έλεγα’’. Άρα δεν ήξερε κάτι τέτοιο.

Ακούω τώρα ότι θα συνεχίσει ο αγώνας ότι ο τάδε είπε του δείνα ότι ο Πρόεδρος ήταν με κάποιον άλλο σε ένα γεύμα και είπε αυτά τα πράγματα. Εγώ επικαλούμαι κάποια πράγματα που είπε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνακτών. Ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι γράφουν πράγματα τα οποία 1/Μπορούμε να τεκμηριώσουμε και να τα στηρίξουμε και 2/πράγματα που στέκουν στη λογική. 

Αυτό που λέει και έγραψε ο κ. Παράσχος ως κατάληψη της γνώμης του, δεν μπορεί να τεκμηριώσει απ’ ότι αντιλαμβάνομαι. Κάνω επίσης επίκληση της κοινής λογικής. Θα μπορούσε ποτέ ο ΠτΔ να πάει σε ένα άλλο κράτος, να πάει για φαγητό με ένα άλλο Πρωθυπουργό και να του λέει σε ‘’κατάσταση ευθυμίας’’, φράση ανάξια σχολιασμού, τάχα είπε στον άλλο αρχηγό κράτους ότι εγώ κάνω κομπίνες, εβγαλα 300 εκατ. στην πρώτη μου θητεία και τα βάζω σε ένα αεροπλάνο σε σακούλες και τα μεταφέρων με σακούλες κτλ.

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα σε μια στιγμή που η Κύπρος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, προβλήματα λόγω της πανδημίας και οικονομικά προβλήματα επιβίωσης του κόσμου λόγω της πανδημίας. Επιπλέον έχουμε και τις εξελίξεις στο κυπριακό''.

Για 2 κράτη

''Όσον αφορά το θέμα δύο κρατών δήθεν και της χαλαρής ομοσπονδίας. Ο κ. Παράσχος είπε επί λέξη ότι ‘’Ήμουν στο γραφείο και άρχισε η κουβέντα άρχισε να επιχειρηματολογεί ότι η ΔΔΟ δεν είναι λειτουργική και καλύτερα να χωρίσουμε τους λογαριασμούς μας και να δούμε το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών ή χαλαρής ομοσπονδίας. Αυτά τα δύο συγκρούονται. Είτε χαλαρή ομοσπονδίας, είτε ΔΔΟ. Τα δύο κράτη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό''.

''Αν πίστευε σε αυτό που έγραψε θα έπρεπε να ήταν στην κύρια σελίδα όχι σε καταληκτικό σχόλιο σε άρθρο''

''Θα περίμενα από τον Ανδρέα Παράσχο ότι θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο να τον παγίδευσε κάποιος. Δεν γίνεται να επιμένουμε για μια συνάντηση που ακούσαμε από στόμα σε στόμα. Αν πραγματι ο Ανδρέας Παράσχος πίστευε ότι είναι αλήθεια αυτό που έγραψε, δεν θα έπρεπε να ήταν το καταληκτικό σχόλιο σε ένα άρθρο γνώμης στην εφημερίδα. Θα έπρεπε να ήταν το πρώτο και το τελευταίο και το κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα''

Home