Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βολές ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης με φόντο τις παρακολουθήσεις

Offsite Team -
17.08.2022 - 17:30

Βολές ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης με φόντο τις παρακολουθήσεις

ΑΚΕΛ για κατώτατο: Η κυβέρνηση υποχωρεί στις αξιώσεις εργοδοτών
Ερωτήματα σε Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη για τις παρακολουθήσεις

Ανακοίωνση εξέδωσε το ΑΚΕΛ, αναφορικά με το πολύκροτο θέμα των παρακολουθήσεων, κάνοντας αναφοράς στον Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, πλέον έχει τεκμηριωθεί ότι, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συνδέεται άμεσα και με την Κύπρο.

Παράλληλα αναφέρει, αν η Κυβέρνηση θα ακολουθήσει την προσφιλή μέθοδο του κουκουλώματος όπως έκανε με το κατασκοπευτικό βαν;

Αναφορά γίνεται και στους 2 υποψηφίους Πρόεδρους της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, επισημαίνοντας ότι ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα σιωπούν για πολύ καιρό ακόμα για τις υπηρεσίες που αγόρασαν από τους ισραηλινούς κατασκόπους;

Τέλος, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που διεκδικεί την προεδρία του κράτους, δεν βρήκε τίποτα ακόμα να πει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αυτούσια η ανακοίωνση του ΑΚΕΛ:

«Το ΑΚΕΛ προσπαθεί λαϊκίζοντας να εκμεταλλευτεί γεγονότα, προκειμένου να αποδώσει ευθύνες στην Κυβέρνηση» (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, 8/8/2022).

«H διασύνδεση υποθέσεων που είναι άσχετες μεταξύ τους δεν συνιστά τίποτε άλλο παρά προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης» (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, 9/8/2022).

Με επιθέσεις και λάσπη απαντούσε μέχρι πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση Συναγερμού στην ογκούμενη ανησυχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που συγκλονίζει την Ευρώπη ολόκληρη.

Πλέον, έχει τεκμηριωθεί ότι, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συνδέεται άμεσα και με την Κύπρο. Ο Γιαρόν Λεβγκόρεν, αξιωματούχος της Cytrox Holdings Zrt η οποία ανέπτυξε το διαβόητο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, συνδέεται άμεσα με τους Ντίλιαν και Άβνι του κατασκοπευτικού βαν μέσω της κυπριακής εταιρείας Poltrex Limited.

Αυτά δεν τα λέει το ΑΚΕΛ. Τα λέει το διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Citizen Lab, τα λένε διεθνή και κυπριακά ΜΜΕ, τα συζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πολλοί άλλοι.

Η κυβέρνηση θα επιμένει για πολύ καιρό ακόμα ότι πρόκειται… για «ατεκμηρίωτο λαϊκισμό» η διασύνδεση του σκανδάλου υποκλοπών με την Κύπρο και την υπόθεση του βαν παρακολουθήσεων; Θα συνεχίσει, όπως έκανε με  το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, να αγνοεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητά από τα κράτη-μέλη που εμπλέκονται να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων; Ή μήπως θα ακολουθήσει την προσφιλή μέθοδο του κουκουλώματος όπως έκανε με το κατασκοπευτικό βαν;

Ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα σιωπούν για πολύ καιρό ακόμα για τις υπηρεσίες που αγόρασαν από τους ισραηλινούς κατασκόπους;

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που διεκδικεί την προεδρία του κράτους, δεν βρήκε τίποτα ακόμα να πει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που αφορά ευθέως την κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε για τόσα χρόνια;

Έχει αποκαλυφθεί, εδώ και καιρό ένα σκοτεινό δίκτυο, επικίνδυνο για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και αυτοί που έπρεπε να προστατεύουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία είτε είναι εμπλεκόμενοι είτε δεν αντιλαμβάνονται τη δημοκρατική και θεσμική εκτροπή που συνιστούν αυτά τα φαινόμενα. Όποιο και αν ισχύει, όμως, είναι επικίνδυνο. Γι’ αυτό πρέπει, άμεσα, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Home