Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βουλή: Ανοίγει Σεπτέμβρη, κλείνει ξανά Δεκέμβρη λόγω Εκλογών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
16.08.2022 - 08:00

Βουλή: Ανοίγει Σεπτέμβρη, κλείνει ξανά Δεκέμβρη λόγω Εκλογών

Οι εργασίες της Βουλής πρέπει να διακοπούν 45 μέρες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Για τρεισήμισι μήνες θα ανοίξει ξανά τις πύλες της η Βουλή των Αντιπροσώπων μετά τις διακοπές του καλοκαιριού και θα κλείσει εκ νέου στα μέσα Δεκεμβρίου. Οι επικείμενες Προεδρικές Εκλογές «νεκρώνουν» τις εργασίες της Βουλής από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο και την εβδομάδα μετά την δεύτερη Κυριακή των Προεδρικών Εκλογών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες της Βουλής θα αρχίσουν τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου και θα διακοπούν στα μέσα Δεκεμβρίου μετά τις εργασίες για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η συνεδρία της πρώτης Ολομέλειας μετά τις διακοπές καλοκαιριού θα γίνει εντός Σεπτεμβρίου.  Η συνήθης πρακτική είναι ότι ο προϋπολογισμός κατατίθεται στην Επιτροπή Οικονομικών τον Οκτώβριο και οδηγείται στην Ολομέλεια για ψήφιση λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα σε μια τριήμερη συνεδρία της Ολομέλειας.

>>>> Διαβάστε επίσης: Απάντηση Δράκου σε Γεωργίου για τα περί συστημάτων παρακολούθησης<<<<

Με βάση τους κανονισμούς οι εργασίες της Βουλής πρέπει να διακοπούν 45 μέρες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές. Η επανέναρξη των εργασιών θα γίνει τον Φεβρουάριο μετά τη δεύτερη Κυριακή.

 

Home