Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν απάντησε στον «πρώτο λόγο» ΠτΔ για Προεδρικές ο Αβέρωφ

Offsite Team -
07.09.2021

Δεν απάντησε στον «πρώτο λόγο» ΠτΔ για Προεδρικές ο Αβέρωφ

Thumbnail
Ο Πρόεδρος επιδιώκει να σπάσει το αδιέξοδο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Με την πρόταση του για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει να σπάσει το αδιέξοδο στο Κυπριακό και όχι να αλλάξει τη βάση της λύσης του Κυπριακού, είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

Σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στον Παιδότοπο «Πολύτεκνης οικογένειας Λιασίδη» στον Δήμο Λατσιών και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τις αναφορές του στην επιστροφή στο σύνταγμα του ΄60, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος και τεκμηρίωσε την απάντηση -πρόταση του προς τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

 

«Διευκρίνισε παράλληλα με απόλυτο τρόπο ότι με την πρόταση του επιδιώκει να σπάσει το αδιέξοδο και όχι να αλλάξει τη βάση της λύσης του Kυπριακού και τόνισε ότι παραμένει στις παραμέτρους που καθορίστηκαν από τα ψηφίσματα του ΗΕ για μια δικοινωτική διζωνική λύση», πρόσθεσε.

 

Υπενθύμισε ακόμα ότι σε όλες τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού δεν διαλυόταν η Κυπριακή Δημοκρατία, απλά μετεξελισσόταν, όπως εξήγησε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από ένα ενιαίο κράτος σε ένα ομόσπονδο.  

«Μένουμε στοχοπροσηλωμένοι μαζί με την Kυβέρνηση στον εθνικό στόχο της επανένωσης του τόπου και απαλλαγή από την κατοχή με βάση» είπε.  

Σε ερώτηση σχετικά με τις βρετανικές ιδέες είπε ότι δεν έχει ολοκληρωμένη οποιανδήποτε πρόταση ενώπιον του από οποιονδήποτε τρίτο και για τον λόγο αυτό δεν θα ήθελε να σχολιάσει.  

Πρόσθεσε όμως ότι «χρειαζόμαστε την στήριξη της διεθνούς κοινότητας για να σπάσει το αδιέξοδο και οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των ΗΕ την καλωσορίζουμε αρκεί να είναι εντός των παραμέτρων και ψηφισμάτων των ΗΕ».

Σε ερώτηση σχετικά με τις προεδρικές εκλογές και την αναφορά του Προέδρου στη συνέντευξη του ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει τον πρώτο λόγο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι «για το σύνολο της συνέντευξης του Προέδρου θα τοποθετηθεί το κόμμα».  

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αναφερόμενος στην επίσκεψή του, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Δήμαρχο Λατσιών Χρίστο Πιτταρά για τους ρυθμούς ανάπτυξης του Δήμου και τα έργα που πραγματοποιούνται.  

Ευχαρίστησε τέλος την οικογένεια Λιασίδη για την προσφορά της στη δημιουργία του «Παιδότοπου Πολύτεκνης οικογένειας Λιασίδη».

Αφού ενημέρωσε για τα έργα που ολοκληρώθηκαν ή που προγραμματίζονται να αρχίσουν από τον Δήμο Λατσιών στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λατσιών είπε ότι σημειώθηκε αύξηση στις άδειες οικοδόμησης στον Δήμο, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΚΥΠΕ

Home