Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες επίσκεψης της Ρόζμαρι

Offsite Team -
04.10.2022 - 19:05

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες επίσκεψης της Ρόζμαρι

Συνεχίζουν να συζητούν Μενελάου-Ολγκιούν για έργο Τεχνικών Επιτροπών και ΜΟΕ

Σε θέματα που αφορούν το έργο των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) επικεντρώνονται οι συναντήσεις του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαου Μενελάου, και του Εργκιούν Ολγκιούν, ειδικού αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, που συνεχίζονται μετά την επιστροφή από τη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι ημερομηνίες επίσκεψης στην Κύπρο της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιας για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιήσει επισκέψεις και σε  Άγκυρα, Αθήνα και Λονδίνο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

>>>Θα στείλει την Ροζμαρι στην Κύπρο ο ΓΓ ΟΗΕ<<<

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντησή Μενελάου – Ολγκιούν μετά την επιστροφή από τη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή και του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ενώ η επόμενη συνάντησή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στην τελευταία συνάντησή τους έγινε μια γενική ανασκόπηση της κατάστασης, χωρίς στο παρόν στάδιο να υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τα θέματα των δικονοτικών τεχνικών επιτροπών και των ΜΟΕ.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για το περιεχόμενο των επαφών που έλαβαν χώρα στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή του ορισμού των ημερομηνιών για την επικείμενη κάθοδο στην Κύπρο της κας ΝτιΚάρλο. 

Εκτιμάται ότι η αποστολή της η κα. Ντι Κάρλο έχει ως βασικό στόχο να δοθεί το μήνυμα πως συνεχίζονται η εμπλοκή, το ενδιαφέρον και η προσπάθεια του ΟΗΕ για αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, και να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική για λύση.

ΚΥΠΕ

Home