Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν φεύγει η Λουτ - Εμπλοκή στη συνομολόγηση όρων αναφοράς

Offsite Team -
04.09.2019 - 15:13

Δεν φεύγει η Λουτ - Εμπλοκή στη συνομολόγηση όρων αναφοράς

Thumbnail
Παραμένει η Λουτ στο νησί

Νέο γύρο επαφών με τους δύο ηγέτες αναμένεται να έχει την Πέμπτη η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Τζέϊν Χολ Λουτ, αφού ούτε και σήμερα έγινε κατορθωτό να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ενώ οι προσπάθειες για τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς συνεχίζονται εντατικά.

 

Φαίνεται ότι υπάρχει κάποια μικρή εμπλοκή στη διαδικασία συνομολόγησης των όρων και έτσι το έγγραφο στο οποίο θα περιλαμβάνονται αυτοί οι όροι δεν κατέστη δυνατό να οριστικοποιηθεί ούτε και σήμερα.

 

Η κ. Λουτ είδε την Τετάρτη διαδοχικά, για τέταρτη φορά τα τελευταία 24ωρα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Αναμένεται ότι αύριο θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με τους ηγέτες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί ακόμη νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η αξιωματούχος των ΗΕ δεν θα αναχωρήσει από το νησί χωρίς τουλάχιστον να ενημερώσει την ε/κ πλευρά για τα διαμειφθέντα με τον κ. Ακιντζί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει απόψε προγραμματισμένη υποχρέωση στη Λεμεσό, στις 20.30 ενώ για αύριο, όπως μαθαίνει το ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος έχει κάποιες προγραμματισμένες συναντήσεις.

 

Νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε δηλώσει ότι οι διεργασίες συνεχίζονται και ότι αν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί.  

Από τα κατεχόμενα μεταδόθηκε ότι οι συναντήσεις με την κ. Λουτ θα συνεχισθούν για λίγο ακόμα.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού είπε μετά τη σημερινή συνάντηση του Μουσταφά Ακιντζί ότι η επόμενη συνάντηση με την κ. Λουτ θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί.

Home