Δεν μπορεί να συνέλθει η «βουλή» στα κατεχόμενα

Δεν μπορεί να συνέλθει η «βουλή» στα κατεχόμενα

Στο προσκήνιο οι πρόωρες «βουλευτικές»

Δεν υπήρξε και πάλι απαρτία στη «βουλή» στα κατεχόμενα με αποτέλεσμα ούτε και σήμερα να συνέλθει η ολομέλεια και η διαδικασία να αναβληθεί για 24 ώρες, αύριο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, το πρόβλημα της απαρτίας που αντιμετωπίζει η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ δεν φαίνεται να επιλύεται και ήδη τα δύο από τα τρία «συγκυβερνώντα» κόμματα, το ΔΚ και το ΚΑ ανακοίνωσαν σύγκλιση συλλογικών οργάνων για να το συζητήσουν.

 

Μόνο 12 «βουλευτές» από τους 26 που χρειάζονται για την απαρτία, ήταν παρόντες σήμερα, δήλωσε στη Γενί Ντουζέν ο «πρόεδρος» του σώματος, Οντέρ Σενάρογλου. Συζήτησε, πρόσθεσε, το θέμα με νομικούς και εάν ούτε αύριο υπάρξει απαρτία, ο ίδιος θα συγκαλέσει συνεδρία για την Πέμπτη. Εάν ούτε την Πέμπτη συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός θα πάει την Τρίτη, καθώς Δευτέρα είναι αργία, με τον Σενάρογλου να σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανόνας για το πόσες φορές μπορεί να αναβληθεί μια συνεδρία ολομέλειας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Για την «συμβουλευτική επιτροπή» και το θέμα των πρόωρων «εκλογών», ο Οντέρ Σενάρογλου είπε ότι η χθεσινή συνεδρία διένυσε δρόμο μέχρι ενός σημείου, τουλάχιστον όσον αφορά την ημερομηνία, αλλά «όλοι έχουν από ένα σχόλιο». Η «κυβέρνηση», συνέχισε, άλλα λέει, η αντιπολίτευση άλλα. «Προσπάθησα να πετύχω μια σύγκλιση αλλά δεν έγινε».

Το θέμα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο σήμερα. Η αντιπολίτευση συμφωνεί με την «κυβέρνηση» στην διεξαγωγή των πρόωρων «βουλευτικών» στις 6 Φεβρουαρίου, ζητεί όμως να αρχίσουν οι προεκλογικές απαγορεύσεις, με βάση την «νομοθεσία», από την ημέρα που η ημερομηνία δημοσιευθεί στην «επίσημη εφημερίδα», και όχι 2 μήνες πριν από τις «εκλογές», όπως ο «νόμος» αναφέρει.  

Και αυτό, γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν ανησυχίες ότι η «κυβέρνηση» θα προχωρήσει στο μεσοδιάστημα και σε άλλες προσλήψεις στο «δημόσιο», παραχωρήσεις «υπηκοοτήτων», διανομή χωραφιών και οικοπέδων προς άγρα ψήφων και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.  

Η κεντρική επιτροπή του κόμματος Αναγέννησης θα συζητήσει αύριο, σύμφωνα με τον γγ του κόμματος, το πώς θα προχωρήσουν άμεσα σε «εκλογές» καθώς η «κυβέρνηση» - όπως είπε – «δεν προχωρά» ενώ διατύπωσε παράπονα και προς το ΚΕΕ πως δεν ακολουθεί το πρωτόκολλο και δεν λαμβάνει υπόψην τα μικρότερα «συγκυβερνώντα» κόμματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home